Ole Stephensen: »Der mangler folk derinde, som har haft fingrene i fadet i det rigtige samfund«

I mange år stillede han spørgsmålene, men nu er det blevet tid til selv at finde på svarene for journalisten Ole Stephensen, som har meldt sig ind på den politiske bane.

TV-vært Ole stephensen vil i Folketinget for Det Konservative Folkeparti. Fold sammen
Læs mere
Foto: Emil Hougaard

Danskerne kender ham fra tv-skærmen, hvor han har smilt sit brede smil på »Go’ Morgen Danmark«, Eleva2ren og i filmen »Op på Fars Hat« og de senere år som vært på DK4. Nu er der en chance for, at vi kommer til at se Ole Stephensen live fra Christiansborg. Forskellen er, at det ikke længere er ham, der stiller spørgsmålene.

Torsdag meldte Ole Stephensen ud, at han stiller op som folketingskandidat for Det Konservative Folkeparti i Taastrup. Om kandidaturet er endelig godkendt, bliver afgjort på et møde torsdag aften i Taastrup Kulturcenter.

Men hvorfor egentlig nu? Spørger man tv-værten Ole Stephensen lyder svaret: Fordi det ikke er blevet tidligere.

»Jeg har ikke kunnet tage mig sammen til at følge en tanke, jeg har haft i mange år: At prøve at være med til at komme med nogle af svarene i stedet for at stille spørgsmålene,« siger Ole Stephensen til Berlingske.

»Jeg blev i stigende grad irriteret over, at man nærmest skulle uddanne sig til politiker,« siger han og henviser til mange unge politikere, der hopper direkte fra ungdomspartierne ind på Christiansborg.

»Det har jeg ikke noget imod, men jeg synes bare, at der mangler folk derinde, som har haft fingrene i fadet i det rigtige samfund,« siger Ole Stephensen.

EU er et vigtigt værn mod Trump og Putin

At valget faldt på netop Det Konservative er et resultat af lang tids granskning af politiske partiprogrammer, lyder det fra Stephensen, der betegner sig selv som socialkonservativ.

Hvis man skal være lidt polemisk, så kan man også sige, at Konservative er det parti, hvor det er lettest at komme til tops hurtigt – har det indgået i dine overvejelser?

»Nej det har det ikke. Men ved at granske min sjæl og sætte mig meget ind i, hvad der er væsentligt for de enkelte partier, har jeg fundet ud af, at det er det parti, jeg er mindst uenig med,« siger han.

Nuvel, men hvad mener politikeren Ole Stephensen så?

Udenrigspolitisk er tilhænger af EU, som han betegner et »fredsbevarende projekt« og »en naturlig forlængelse af globaliseringen«.

For tidens højredrejninger i det globale politiske landskab og valget af en præsident Trump, bekymrer også Ole Stephensen.

»Er der noget Trump ville være glad for eller Putin ville være glad for, så er det, at Europa bryder sammen. At fællesskabet går op i linningen. Hvis det sker, er vi tilbage ved et udgangspunkt, jeg ikke bryder mig om,« siger han:

»Hvis ikke vi står sammen, så står vi hver for sig alene - og så er vi lette at løbe over ende.«

På det indenrigspolitiske område er det specielt samfundets ældre og manglen på »de varme hænder«, der får Ole Stephensens socialkonservative hjerte til at banke.

»Måden, vi behandler de gamle, som vi skylder æren for vores velfungerende samfund, kan vi ikke være bekendt. Der er gået for meget administration i den – både i sundhedssektoren og i plejesektoren,« siger han.

Men det handler ikke kun om de ældre. Det handler også om de folk, der ikke passer ind i arbejdsmarkedet eller ikke kan klare sig selv.

»Min holdning er, at man skal kunne klare sig selv, så længe det er muligt, man skal også presses til det. Men kan man ikke, så skal man altså have hjælp. Og så skal man ikke mistænkeliggøres,« siger Ole Stephensen med fast stemmeføring.

»I bund og grund vil vi det samme«

Derudover har Ole Stephensen også et andet hjertebarn. At der bliver skabt en bedre dialog mellem borgere og politikere. Derfor vil han gerne selv være sådan en politiker, der til særligt komplicerede spørgsmål af og til svarer: Det kan jeg ikke svare på, før jeg har talt med nogen om det.

Men ønsket om den gode dialog vil han også bære med sig ind på Christiansborg, hvis han bliver valgt ind.

»Jeg vil utrolig gerne have en bedre dialog politikerne imellem - skabe en større forståelse for, at vi i det store og hele vil det samme med det her samfund,« siger han.

At alle partier er enige om at bevare velfærdsstaten?

»Præcis. Du skal ud på de ekstreme fløje for at finde nogen, der virkelig vil omvælte samfundet,« siger Ole Stephensen.

»Vi skal huske og respektere, at vi i bund og grund vil det samme.«