OL-taburetten er klar til Kronprins Frederik

Det er 99 procent sikkert, at kronprins Frederik bliver medlem af den internationale olympiske komite, siger formanden for Danmarks Idrætsforbund.

Foto: Keld Navntoft / Scanpix

Kronprins Frederik er så godt som sikker på at få opfyldt sin ambition om at blive Danmarks næste IOC-medlem, skriver Politiken.

Formelt bliver nye medlemmer af den internationale Olympiske Komité først valgt på IOC-sessionen i København til oktober, hvor Kronprinsen skal vælges af de nuværende IOC-medlemmer.

Men der bliver ikke tale om en valgkamp, for IOC’s eksekutivkomité opstiller kun det antal kandidater, som der er plads til, og Danmarks Idræts-Forbund (DIF) har nu fået forvisninger om, at kronprinsen vil blive indstillet.

- Jeg vil helst ikke sætte procent på, men jeg anser det for 99 procent sandsynligt, siger DIF’s formand Niels Nygaard til Politiken.

Kronprinsen godkendt af IOC's præsident
Niels Nygaard anser det også for sandsynligt, at kronprinsen vil blive valgt:

- Ud fra de tilkendegivelser, der er givet, og ud fra den historik, der er i IOC, så anser vi det som yderst sandsynligt, at kronprinsen vil være på den liste, som IOC’s eksekutivkomité indstiller, og at han vil blive valgt, siger han til Politiken.

Kai Holm, der indtil i år var dansk IOC-medlem, deler Niels Nygaards opfattelse af, at det er næsten sikkert, at kronprinsen bliver valgt. Men af frygt for at forstyrre processen melder han mere forsigtigt ud.

- Jacques Rogge har sagt, at kronprinsen er en egnet kandidat, og at han vil være velegnet som IOC-medlem. Det er så langt, som vi kan sige på nuværende tidspunkt. Hvis vi siger nu, at han er valgt, så risikerer vi at gøre IOC’s eksekutivkomité skide sure. De er 15 mennesker, og præsidenten er en af dem, siger Kai Holm til Politiken.

Kilde: Politiken