Også hjælp til piger uden dansk statsborgerskab

Borgerservice hører om piger, nødstedt i familiernes hjemlande, via en lang række kanaler.

Et rødbedefarvet pas og et dansk statsborgerskab er ikke afgørende for, om danske piger med udenlandsk baggrund kan få hjælp fra de danske myndigheder, hvis de ender i tilspidsede situationer eller udsættes for overgreb i deres familiers hjemlande.

Det understreger kontorchef Uffe Wolffhechel fra Udenrigsministeriets Borgerservice, der i går i Berlingske Tidende fortalte, at det sker »flere gange om året«, at Borgerservice assisterer piger, der befinder sig i den type situationer uden for landets grænser.

»Vi hjælper danske stastsborgere og udlændinge med fast bopæl i Danmark. Har man eksempelvis fast opholdstilladelse i Danmark, så får man hjælp,« siger han og tilføjer, at der kan være særlige specifikationer, der gør sig gældende.

»Hvis personen har boet flere år i et andet land, så er det spørgsmålet, om vedkomende stadig har sin danske opholdstilladelse. Eller har vi tale om en person, der er statsborger i det land, hvor sagen foregår, så kan det være vanskeligt for os at få de stedlige myndigheder til at acceptere, at vi går ind i sagen,« siger Uffe Wolffhechel.

Ifølge kontorchefen kan inddragelsen af Borgerservice udløses via mange forskellige kanaler:

»Der er eksempler på, at pigerne selv henvender sig til den danske ambassade, eller de kan have kontakt til en person i Danmark, der så gør os opmærksomme på situationen. Vi kan også få besked fra krisecentre, der måske kender de pågældende personer, eller det kan være gennem sociale myndigheder og politiet,« forklarer han.