Offerådgivningen vil være bedre kendt i 2015

Trods et travlt 2014 lider Offerrådgivningen under, at for mange ikke er klar over deres eksistens. Det skal der ændres på i 2015, bebuder organisationens formand.

Har du været offer eller vidne til en traumatisk oplevelse, så sidder Offerrådgivningen parate ved telefonerne for at give kyndig hjælp og vejledning.

I 2014 bistod organisationens godt 200 frivillige hjælpere forskellige ofre ved i alt 1.686 opkald.

Men det er ikke nok, fastslår organisationens formand, Steen Knudsen, der gerne ser, at endnu flere tager kontakt til rådgiverne.

»Det vækker forsat bekymring, at der ikke er flere der henvender sig til Offerrådgivningen. I 2013 var der 76.999 borgere der alene var ofre for en straffelovsforbrydelse, og når vi så også tænker på familie og vidner, er der et stort tal, som helt sikkert ikke får at vide, at vi eksisterer,« siger Steen Knudsen.

Og det er en skam, mener han, for organisationen har noget at tilbyde. Han siger i første omgang, at det må være politiets ansvar at sørge for, at ofre bliver sendt videre til organisationen.

»Vi hører desværre alt for ofte, at ofre fortæller, de gerne ville have haft hjælp noget før, men ikke vidste vi eksisterede, og fra rådgivernes bekendtskabskreds fortælles det, at de aldrig har hørt om os. Det kan godt undre mig, når vi ved, at politiet har pligt til, at oplyse ofre om os. Der har politiet en udfordring i det kommende år«, mener Steen Knudsen.

Derfor bliver en af udfordringerne i det nye år at markedsføre sig selv bedre, siger formanden.

Offerrådgivningen har eksisteret siden 1997.