Offentligt ansatte får trusler og tæsk på Christiania

Offentligt ansatte, der arbejder i området omkring Pusher Street på Christiania, udsættes ofte for vold og trusler. Det går især ud over politibetjente.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Personer i arbejdssituationer, som »befinder sig i området ved Pusher Street, udsætter sig for for en betydelig risiko«.

Det skriver justitsminister Karen Hækkerup (S) i et folketingssvar ifølge metroxpress.dk.

På fem år - fra 2009 til 2013 - har 198 personer været udsat for vold eller trusler på Christinia - et område af København med 630 voksne indbyggere, viser tal fra politiets sagsbehandlingssystem.

I 2011 blev byggearbejdere, der lavede en cykelsti, jaget væk af stenkast, og i august 2013 blev en p-vagt forsøgt kørt ned. I 124 af de 198 politianmeldelser for vold og trusler på fristaden er ofrene politifolk, mens andre offentligt ansatte på Christiania har været udsat for vold og trusler 34 gange.

Dansk Folkepartis retsordfører, Peter Skaarup (DF), kræver en plan for, hvordan ministeren vil sikre de offentligt ansatte, der arbejder på fristaden.

»Det kan ikke være rigtigt, at folk ikke kan få lov til at arbejde på grund af kriminelle på Pusher Street. Ministeren må komme med en plan,« siger han til metroxpress.

Ifølge svaret er det især området ved Pusher Street, der er farligt - på resten af Christiania er arbejdere ikke mere udsat end mange andre steder.

Det konservative medlem af Københavns Borgerrepræsentation Jakob Næsager (K) opfordrer Folketinget til at overveje, »om de kan leve med det her«.

Christianias pressegruppe oplyser til metroxpress, at »det er fuldstændig utilstedeligt, når ambulancefolk ikke kan få lov til at arbejde« og understreger samtidig, at Christiania er imod vold.

BNB