Offentlig portal henviser til farlig læge

Den offentlige sundhedsportal sundhed.dk henviser til en læge, som har fået inddraget sin autorisation, fordi han ifølge Sundhedsstyrelsen er til »overhængende fare for patienterne«.

Hvis man under fanen »find behandler« på den offentlige hjemmeside sundhed.dk søger efter en læge, risikerer man at blive henvist til en gigtlæge, der har fået frataget retten til at kalde sig læge. Det skriver Politiken.

Den pågældende læge fik frataget sin autorisation i juli sidste år, da han ifølge Sundhedsstyrelsen »er til overhængende fare for patienterne,« skriver Politiken.

Alligevel figurerer han fortsat på sundhed.dk, og det undrer Lars Engberg, der er formand i patientforeningen Danske Patienter.

»Hvis sundhed.dk insisterer på, at hans navn og titel skal stå der på hjemmesiden, skal man også oplyse, at han ikke har ret til at praktisere længere. Alt andet er vildledende for patienterne,« siger han til Politiken.

Samme reaktion lyder fra Lægeforeningen, hvor formand Mads Koch Hansen over for Politiken kalder det »misvisende«. Men det er ikke en forseelse, at den tidligere gigtlæge fortsat er at finde på sundhed.dk, oplyser Region Hovedstaden, der sammen med de øvrige regioner bestemmer, hvilke oplysninger der er på hjemmesiden.

Else Hjortsø, der er vicedirektør i Center for Sundhed i Region Hovedstaden, forklarer, at læger er selvstændigt erhvervsdrivende - og derfor kan klinikken køre videre med en vikar. Det er dog ikke tilfældet i det konkrete eksempel, men alligevel mener Else Hjortsø, at det giver mening, at sundhed.dk henviser til den tidligere gigtlæge.

»Han har fortsat ret til at få en vikar. Derfor står han på sundhed.dk, så klinikken kan føres videre også i relation til et eventuelt salg. Regionen ser på sagen og vil tage det op, når han har været uden autorisation i et år, med henblik på, om han har fået en vikar eller solgt sin klinik,« siger hun til Politiken.