Özlem Cekic frygter for muslimers sikkerhed under folkemødet

SFs Özlem Cekic er bekymret for danske muslimers sikkerhed under folkemødet, hvor blandt andre islamkritikeren Geert Wilders og en græsk ultranationalist fra Gyldent Daggry deltager.

ARKIVFOTO 2013 af Özlem Cekic. Fold sammen
Læs mere
Foto: Jens Nørgaard Larsen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Nyheden om at årets folkemøde ud over den hollandske islamkritiker Geert Wilders også får deltagelse af en græsk ultranationalist fra partiet Gyldent Daggry får nu folketingsmedlem Özlem Cekic (SF) til at frygte for sin egen og andre danske muslimers sikkerhed ved mødet på Bornholm.

»Når man giver plads til en hadprædikant som Gert Wilders og nynazister som Gyldent Daggry på Folkemødet, signalerer man samtidig, at der ikke er plads til danske muslimer. Det synes jeg er et kæmpe problem for dialogen og sammenholdet i Danmark og et misbrug af ytringsfriheden. Folkemødet er et rum, hvor vi mødes for at komme tættere på hinanden. Ikke for at sætte befolkningsgrupper op over for hinanden og opfordre til had. Det er ekstremister som Geert Wilders og Gyldent Daggrys dagsorden,« siger Özlem Cekic til Berlingske Nyhedsbureau.

Men selv om hun er bekymret for egen og andre danske muslimers sikkerhed er det dog ikke nok til at holde hende væk fra arrangementet.

»Uanset hvad så vil jeg komme, for jeg synes ikke, det nytter noget at give denne her demokratiske boldbane til dem. Men jeg er alvorligt bekymret for, om det her vil inspirere ekstremister til at søge mod folkemødet. Jeg synes, at dobbeltmoralen udstiller sig i den grad. Ville man sidde tilbage med samme tilbagelænethed hvis salafisterne, Hizb ut-Tahrir, ISIL-tilhængere eller Grimhøjmoskeens rabiate imam havde sagt ja til på den måde at voldtage folkemødet, spørger hun.

»Jeg forstår simpelthen ikke, at man på den her måde accepterer, at hadet skal sætte dagsordenen frem for dialogen og samtalen. Jeg går ikke ind for censur, men jeg går ind for, at man også tænker sig om. Jeg håber også, det er tilladt bare at tænke sig om. Derfor ønsker jeg en debat om det her. Skal vi bruge folkemødet til at hetze mod danske muslimer? Hvorfor skal vi sætte befolkningsgrupper op mod hinanden i stedet for at sige, at vi skal rykke tættere sammen omkring vores demokratiske værdier,« spørger Özlem Cekic.

Hun vil rejse spørgsmålet om sikkerhed ved folkemødet over for justitsminister Mette Frederiksen (S).