Özlem Cekic beklager – Carina er ikke fattig

Kontanthjælpsmodtageren Carina var et dårligt og forkert eksempel på fattigdom. Det erkender SF’s Özlem Cekic nu.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

SF’s socialordfører Özlem Cekic erkender nu, at hun valgte forkert, da hun trak Carina – en kontanthjælpsmodtager og enlig mor med en indkomst på 15.728 kr. – frem som eksempel på fattigdom i Danmark.

- Jeg anerkender fuldt, at det ikke var et godt eksempel. Jeg kom simpelthen til at vælge det forkerte eksempel, og det er rigtig ærgerligt at hele debatten nu kommer til at handle om det, og ikke om den vigtige debat om fattigdom i Danmark, siger Özlem Cekic.

Hun hev sin politiske modstander Joachim B- Olsen fra Liberal Alliance med ud til Carina i går for at vise ham, hvad fattigdom er. Men som b.dk kunne fortælle tidligere i dag, så har Carina en månedlig indkomst, der ligger knap 3.000 kr. fattigdomsgrænsen. Özlem Cekics pressestunt med besøget hos Carina har givet bagslag i en grad, så hun nu må trække helt i land.

- Jeg kan godt se nu, at hun ligger over den grænse som bruges for fattigdom og at hun ikke var noget godt eksempel, og det anerkender jeg fuldt. Vi skulle også have besøgt en person på starthjælp, men hun aflyste i sidste øjeblik og derfor blev det kun en kontanthjælpsmodtaget, som ikke var det bedste eksempel.

Vil du finde et andet eksempel på en fattig frem?

- Ja, jeg vil prøve at finde bedre eksempler. Derfor vil jeg via min Facebook-profil opfordre folk til at sende mig deres eksempler og deres månedlige budgetter, så vi kan få nogle andre og bedre eksempler frem i debatten – for jeg fastholder, at der er mange fattige danskere, siger Özlem Cekic.