Øvelserne bliver mere og mere realistiske

Konstablernes fagforening mener, at sikkerheden i forsvarets øvelser er optimal trods farligere øvelser.

Hærens Konstabel- og Korporalforening (HKKF), som er soldaternes fagforening, mener, at sikkerhedsbestemmelser i forsvaret er så skrappe, som de kan være.

Forbundsformand Flemming Vinther Nielsen siger til Berlingske.dk, at det endnu er for tidligt at sige, hvad der er sket i den konkrete soldat, hvor en soldat i går døde under skarpskydning før udstationering i Irak.

- Det kan være, at sikkerhedsbestemmelserne er overtrådt. Det kan også være et tragisk uheld. Vi ved det ikke endnu, siger Flemming Vinther Nielsen, som ikke tror, at man skal forestille sig at gå væk fra øvelserne, hvor der bliver skudt med skarpt.

- Vi skal sikre, at soldaterne er ordentligt uddannet, siger Flemming Vinther Nielsen til Berlingske.dk

Han fortæller, at soldaternes øvelser før en udstationering til Irak eller Afghanistan er blevet mere og mere realistiske, fordi situationen dernede hele tiden ændrer sig og for at tilpasse de ting, soldaterne øver herhjemme til de erfaringer, der gøres i Irak og Afghanistan. Derfor er de forskellige hold, der bliver sendt til Irak hvert halve år, også forskelligt uddannede.

- Det er vi meget tilhænger af, fordi det øger chancen for, at vores soldater kommer hjem igen, siger Flemming Vinther Nielsen.

For eksempel bliver holdene lige nu trænet i, hvordan man forholder sig til afgivelse af ild fra en bil.

- Det var utænkeligt for 15 år siden, hvor jeg rendte rundt på en pløjemark, siger Flemming Vinther Nielsen til Berlingske.dk