Øresundsbron: Dansk politis job at stoppe asylansøgere

Politiet må svare på, hvordan asylansøgere kom over Øresundsforbindelsen, siger talsmand for Øresundsbron.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det var ikke en fejl i overvågningen af Øresundsforbindelsen, der gjorde, at fem flygtninge 12. maj havde held til at krydse forbindelsen til fods.

Det er i stedet politiet i Danmark, som ikke fandt dem derude, siger Sanna Holmqvist, der er presseansvarlig i Øresundsbro Konsortiet, som står for driften af forbindelsen.

- Det er ikke noget i forhold til vores systemer, der er gået galt. Vores overvågning har fanget, at de var der. Og det er jo så det danske politi, der skal ud og finde dem ude på forbindelsen.

På forbindelsen er der både kameraer og varmesensorer. De skal opdage, om der er gående personer, som ikke burde være der, da det kan være livsfarligt at krydse forbindelsen til fods.

Overvågningen virkede da også efter planen, og derfor sender Holmqvist aben videre til politiet på den danske side af forbindelsen.

- Det må være det danske politi, der svarer på, hvad der så er gået galt. Vi har ikke kunne gøre mere.

- Men det er meget beklageligt, at de er kommet hele vejen over. Det er farligt at gå over, så det skal vi altid prøve at undgå, siger hun

Ritzau har forgæves forsøgt at få en kommentar fra Københavns Politi.

Sanna Holmqvist siger, at forårets komme har fået flere flygtninge til at forsøge at tage turen til Sverige over Øresundsforbindelsen til fods.

- Det er et stigende problem. Siden januar har vi set mange flere tilfælde af det. Især det sidste stykke tid, hvor det er blevet forår, og temperaturen er steget, har der været mange tilfælde. Det sker faktisk flere gange om ugen, siger hun.

Når overvågningen opdager, at der er gående personer på forbindelse, stopper togene med at køre. Det skete også i det konkrete tilfælde, så de fem ikke var i så stor livsfare.

I Sverige blev de ifølge svensk politi taget hånd om og overladt til Migrationsverket, så de kunne søge asyl.

/ritzau/