Øresundsbroens underskud vokser

Øresundsbroen forventes at kommer ud af 2006 med et underskud på 150 millioner kroner, hvilket er endnu større end året før. Ferietrafikken har svigtet.

Trods en succes med så mange køretøjer på Øresundsbroen som aldrig før, så regner selskabet bag broen med, at det økonomiske resultat - det trecifrede millionunderskud - bliver større i 2006 end året før. Det skriver gratisavisen Dato fredag.

I 2005 var underskuddet på 141 millioner kroner, og den seneste prognose fra selskabet Øresundsbron viser et underskud på 150 millioner kroner for 2006.

Øresundsbron forklarer det dårlige resultat med, at udgifterne til renter er stigende, og at der er større afskrivninger på broen.

Dertil kommer, at det er pendlertrafikken, der er øget voldsomt på det seneste, og det er gruppen med de største rabatter. Ferietrafikanterne kører til fuld pris, men her er der ikke sket en tilsvarende stigning, oplyser Øresundsbron.

En anden forklaring på, at der fortsat er underskud, er, at billetpriserne på Øresundsbroen i 2000 blev sænket meget kraftigt. Og det er der ingen planer om at ændre på igen.

/ritzau/