Ørestikker lå i rod efter Guldhorns-kuppet

Tyvene i Jelling har alligevel ikke stjålet de to ørestikker, som er fremstillet af guld fra de oprindelige guldhorn. I stedet for to ravbjørne er det kun én, der mangler.

Familien Poulsen fandt i 2004 ud af, at familiens arve-øreringe havde national historisk betydning. Arkivfoto: Erik Refner Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Et par ørestikker af historisk betydning var på listen over stjålne genstande efter kuppet i Jelilng, hvor kopierne af guldhornene blev stjålet.

Politiets teknikere fandt de små guldørestikker i rodet fra montren, der under kuppet blev væltet ned fra et podie og smadret.

- Vi går meget minutiøst frem, og der lå mange papirer og effekter fra montren, så det vakte stor begejstring, da ørestikkerne dukkede op, siger vicepolitiinspektør Peter Thaysen fra Sydøstjyllands Politi i Vejle.

"Kosterlisten" efter kuppet er dermed nede på de to guldhornskopier af sølv, en halsring af ægte guld og en lille 9000 år gammel ravbjørn.

Oprindeligt blev to bjørne meldt savnet, men museet har justeret opgørelsen til at det kun er én bjørn som er forsvundet fra montren.

Politiet leder stadig efter spor på museet Kongernes Jelling, og samtidig undersøges de mange henvendelser i sagen.

En af de biler, som man mener blev brugt under tyveriet, er set i Brande med fire personer i. En stige, som blev brugt under tyveriet, er stjålet fra en lokal beboer. Ude hos ham er politiets teknikere også i gang med at lede efter spor.

- Vi har fundet rigtigt mange tekniske og biologiske spor, men der kommer jo også mange mennesker på museet, så vi skal have sorteret de uvæsentlige fra, siger Peter Thaysen.

Politiet er stadig interesseret i henvendelser fra borgere, der har informationer, som måske kan bidrage til opklaringen af sagen. Sydøstjyllands Politi har telefonnummer 76 43 14 48.