Økonomer dumper regeringens skattestop

Bredt udsnit af Danmarks førende økonomer vender tommelfingeren nedad til regeringens planer om skattestop indtil 2015. Brug for omlægninger, lyder det.

32 af landets førende økonomer siger samstemmende, at det er en dårlig idé, når regeringen har tænkt sig at fortsætte skattestoppet i hvert fald otte år endnu. I den nye langsigtede plan for den økonomiske udvikling frem til 2015 har regeringen lagt sig fast på, at ingen skat eller afgift må stige.

Men mange økonomer mener altså, at det er en dårlig idé, blandt andre professor Vagn Greve fra Roskilde Universitetscenter.

- Der er ingen, der siger, at man behøver at opkræve mere i skat. Men der er brug for omlægninger. Skattestoppet blokerer for den skattereform, som har været anbefalet af stort set alle økonomer i det her land, siger Bent Greve.

Han mener, at lavere indkomstskat for personer og selskaber blandt andet kunne finansieres ved at lade beskatning på jord- og fast ejendom følge med prisudviklingen.

50 økonomer i Ritzau/RB Børsens økonomiske panel har vurderet regeringens skattestop. 64 procent mener, at det er en dårlig idé at fastholde skattestoppet frem til 2015. 32 procent mener, det er en god idé, mens fire procent er i tvivl.

/ritzau/