Øjenvidne fra Krudttønden: Der opstod panik

Redaktør på Information Niels Ivar Larsen var til stede ved debatmødet »Kunst, Blasfemi og Ytringsfrihed« i kulturhuset Krudttønden, der lørdag blev afbrudt af skudsalver fra ukendte gerningsmænd. Han oplevede episoden på tætteste hold:

Politi på arbejde nær Krudttønden efter attentatet. Fold sammen
Læs mere

»Der lød skudslaver og hadefulde tilråb, jeg kunne ikke høre, hvad der blev sagt. Politiet besvarede ilden, og der opstod panik blandt tilhørerne. jeg gemte mig bag baren,« fortæller redaktøren til TV 2 News.

»En PET-agent blev ramt i benet, og jeg har set en politimand med blod i ansigtet. Der var også en tilhører, som blev ramt. Han så ilde tilret ud, og han fik hjertemassage,« fortæller Niels Ivar Larsen videre.

Den svenske muhammedtegner og kunsthistoriker Lars Vilks deltog også ved mødet, men han er ikke blevet ramt af skud. Til gengæld bekræfter politiet, at tre politimænd er såret, og to gerningsmænd er på fri fod.

Niels Ivar Larsen er dybt chokeret over episoden:

»Det var en underlig følelse. Det føltes næsten som en film. Det er stadig ikke gået op for mig, at det er virkelighed. Mange flygtede ud i køkkenet eller forsøgte at gemme sig bag baren lige som jeg selv,« siger han.

Også satireforskeren Dennis Meyhoff Brink var til stede ved arrangementet. Han oplevde også tumulten på tætteste hold:

»Der kom 30 skud fra entreen. Det lød som et fyrværkeri. Jeg troede næsten ikke, at det kunne være sandt. Gerningsmændene kom ikke ind i lokalet, hvor vi sad. De blev ude i entreen, hvor politifolk og PET-folk var placeret,« sagde Dennis Meyhoff Brink til TV 2 News.