Øget grænsekontrol vil give flere asylansøgere

Hvis der indføres øget grænsekontrol, vil flere flygtninge blive standset ved grænsen og søge asyl i Danmark, vurderer Dansk Told & Skatteforbund.

Foto: Morten Germund
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Hvis Folketinget indfører øget grænsekontrol for at bekæmpe grænseoverskridende indbrudskriminalitet, narko- og våbensmugling, vil det få den konsekvens, at flere vil søge asyl i Danmark, vurderer formanden for Dansk Told & Skatteforbund, Jørn Rise. Det skriver Jyllands-Posten.

»Hvis vi får flere ressourcer til at øge kontrollen ved grænsen, viser vores erfaringer, at det vil få den afledte effekt, at vi vil støde på flere flygtninge, der opholder sig uden opholdsgrundlag i grænseområdet. Dem må vi så overgive til politiet, og mange af flygtningene vil søge asyl i Danmark, selv om de måske blot var på gennemrejse til eksempelvis Sverige,« siger Jørn Rise til avisen.

Jørn Rise henviser til erfaringerne fra en periode på fem måneder fra juni til november i 2011, da toldkontrollen under den tidligere regering havde fået flere ansatte til at øge antallet af kontrollerne ved grænserne.

Det førte til, at flere udlændinge blev standset ved grænserne.

De nordiske lande oplever i øjeblikket en stor flygtningestrøm fra Syrien.

De fleste søger dog mod Sverige og bruger derfor kun Danmark som gennemrejseland.