Ø-færger har sommertravlt

Danskerne i tusindtal har holdt ø-ferie i år. Rederiet Færgen melder om rekordmange passagerer i juli.

På trods af det svingende sommervejr har flere turister end normalt valgt at vende næsen mod en af de danske øer for at holde ferie.

Nye tal fra rederiet Færgen rapporterer om rekordsalg af færgebilletter til og fra øerne. I juli 2015 har Færgen således fragtet 170.595 personbiler til seks forskellige øer, hvilket er en stigning på 4,5 procent i forhold til den samme periode sidste år.

Færgens trafiktal passer godt med nye tal fra Feriehusudlejernes Brancheforening, der også melder om rekordstor interesse for at holde ferie i Danmark. Med i alt 5,6 millioner overnatninger er første halvår af 2015 nemlig det bedste nogensinde for sommerhusudlejningen i Danmark.

Grunden til den stigende interesse for ferier på Danmarks øer skyldes, at øerne har oppet sig, vurderer salg- og marketingschef Lindy Kjøller fra Færgen.

»Det produkt, øerne tilbyder, er blevet væsentligt forbedret de seneste år. Der er sket en markant udvikling i oplevelser og overnatningsfaciliteter på øerne. Så et væsentligt forbedret produkt sammenholdt med en meget bedre markedsføring er med til at få flere gæster til øerne,« konkluderer han.

Lindy Kjøller tror også, det øgede salg skyldes, at det er blevet mere in at holde ferie i Danmark.

»De danske øer står netop for noget af det, som vores turister virkelig efterspørger i øjeblikket, nemlig en kombination af fred, ro og hygge, og så en aktiv ferie,« forklarer han.

Ifølge Færgens trafiktal har ruterne mellem Ystad og Bornholm, Kalundborg og Samsø samt Langeland og Lolland været sommerens mest populære. Færgen sejler til Bornholm, Samsø, Fanø, Als, Langeland og Lolland via i alt syv forskellige ruter.