Odense Zoo vil partere løves søskende

Til trods for den massive og til tider negative omtale af Odense Zoo fastholder oplevelseschef Nina Collatz Christensen, at den zoologiske have også i fremtiden vil dissekere løver.

Det lugter ikke nødvendigvis godt, når en løve bliver dissekeret. Fold sammen
Læs mere
Foto: Claus Fisker
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Alverdens store medier har bragt historien om dissektionen af en etårig løve i Odense Zoo torsdag. Og 130.000 mennesker har skrevet under på en protest mod den zoologiske haves opførsel.

Men den store virak omkring begivenheden får ikke oplevelseschef Nina Collatz Christensen til at fortryde. Tværtimod.

Den løve, der torsdag blev dissekeret, blev aflivet sammen med sine to søskende, og en af disse vil også blive dissekeret, fortæller hun.

»Den ene bruger vi også til dissektion, men vi ved ikke hvornår. Den anden vil vi formentlig få udstoppet. Vi har en konservator, der står for det, så vi skal lige finde ud af, om vi mangler et løvekranium eller andet, som vi så kan bruge til undervisning og fremvisning,« siger Nina Collatz Christensen til Berlingske Nyhedsbureau.

De tre løve-søskende blev aflivet på grund af pladsmangel. Odense Zoo kunne finde andre zoologiske haver, der ville aftage de unge løver.

Dissektioner er meget normale Odense Zoo, og de gæster, der har årskort, har bakket op om havens valg. Den massive omtale har nærmest haft en positiv effekt på besøgstallet torsdag, fortæller Nina Collatz Christensen:

»Vi har nok haft lidt flere besøgende, end vi ville have haft, hvis ikke der havde været så meget omtale i medierne. Men det er efterårsferie, og vi har haft en god dag med godt vejr, så der var nok kommet mange alligevel.«

Men selv om det ifølge Nina Collatz Christensen har været en god dag i Odense Zoo, så har det også været en meget usædvanlig dag. Især på Facebook har Odense Zoo fået usædvanlig mange og usædvanlig grovkornede kommentarer.

»På Facebook har der været mange aggressive kommentarer. De har ikke været direkte truende, men det har typisk været folk, der er imod zoologiske haver generelt,« siger hun.

»Jeg forstår godt, at der er nogen, der ikke selv vil se dissektionen. Men vores besøgende, og især dem med årskort, ved jo, at vi dissekerer dyr her jævnligt, og de bakker op om det. Der har været rigtig mange gæster i dag, og mange børn kom helt op foran for at se det hele lidt tættere på,« siger Nina Collatz Christensen.