Odense-borgmester: Vi handler nu

Jan Boye sammenkalder en særlig Vollsmose-gruppe her til morgen for at finde ud af, hvad der var baggrunden for skudepisoderne i den belastede bydel i nat.

Arkivfoto: Jeppe Michael Jensen Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

- Det er fuldstændig uacceptabelt, at politiet ikke kan gennemføre ganske almindelige politiforretninger i området.

Sådan siger borgmester Jan Boye til berlingske.dk som reaktion på skudepisoden i Vollsmose i nat. Han vil nu samle den gruppe under kommunen, som har øje på Vollsmose.

- Vi har tæt samarbejde med politiet og mødes hver mandag i Vollsmose for at følge udviklingen. Den gruppe sammenkaldes her i dag for at få et overblik over, hvad der er baggrunden for den voldsomme reaktion i går. Har det noget at gøre med irakerne, der blev fjernet fra kirken i København, eller er der andre ting under opsejling, fortæller han.

Borgmester Boye ser med stor alvor på situationen, som sker på trods af, at Vollsmose så småt er ved at få bugt med de sociale problemer.

- Helt overordnet set er Vollsmose inde i god udvikling med faldende kriminalitet og stigende beskæftigelse, og vi har i mange år ikke oplevet så voldsom en episode som i nat. Derfor tager vi det meget alvorligt og sætter alt ind på for at finde ud, hvad var baggrunden for så voldsom en reaktion i aftes, siger han til Berlingske.dk.