»OBS OBS OBS: Vi har lånt Mattias' Facebook«

Han har en fortid som murer, han har mange års erfaring i fagbevægelsen, og så har det socialdemokratiske folketingsmedlem 37.000 følgere på Facebook.

Mattias Tesfaye er en mand, der lyttes til på sociale medier, og fredag gav han to fyrede tømrere fra byggepladsen ved Axel Towers i København lov til at skrive på hans populære profil.

På bare fire timer havde opslaget rundet 2.000 delinger og modtaget over 4.000 interaktioner, især 'likes'.

Tømrerne, Bjarne og Henrik, skriver i opslaget:

»Den slags trusler vil vi simpelthen ikke finde os i! Vi lever i Danmark. Her plejer vi at kunne behandle hinanden ordentligt. Derfor valgte vi at strejke. Men så blev vi fyret.

»Nu står vi så her foran indgangen til byggepladsen. Firmaet ringer efter nye tømrersvende til at udføre arbejdet. Men de vender heldigvis om igen, når de hører vores historie. Derfor står arbejdet helt stille. Ingen vil tage vores arbejde. Mange tak for det! Nej til trusler - ja til forhandling!«

Bjarne og Henrik er blandt 40 tømrere og snedkere, der nedlagde arbejdet ved det københavnske prestigeprojekt i to uger i protest mod deres arbejdsgiver DEKO’s lønforhandlingsmetoder.

Tidligere på ugen fik bygningsarbejderne et ultimatum af deres arbejdsgiver: Enten genoptager I arbejdet, ellers bliver I fritstillet. Og da strejken fortsatte, endte Bjarne, Henrik og de 38 andre altså med at blive fyret.

Forinden havde Arbejdsretten dømt til fordel for DEKO, og de strejkende bygningsarbejdere blev idømt skærpet bod, som gav arbejdsgiveren muligheden for at fritstille de mange tømrere og snedkere.

Brugeren her ser ikke det store problem:

»De 40 mand blev mandag fritstillet fra deres arbejde, efter Arbejdsretten torsdag i sidste uge kendte strejken overenskomsstridig! Det er jer, der truer. I har tabt sagen i Arbejdsretten. Naturligvis er I nu uden job. Naturligvis leder bygherre efter, fornuftige, nye håndværkere.«