Nyt tilfælde af vanrøgtede hunde

21 afmagrede gravhunde opdaget og fjernet fra stald på Lolland. Tidligere på ugen blev 91 hunde fjernet på Sjælland.

ARKIVFOTO: 21 afmagrede gravhunde opdaget og fjernet fra stald på Lolland. Tidligere på ugen blev 91 hunde fjernet på Sjælland. Fold sammen
Læs mere
Foto: Kristian Brasen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Endnu et tilfælde af vanrøgt af hunde på en landejendom er blevet afsløret af Dyreværnets udrykningshold. Tilfældet af vanrøgt er det andet i denne uge, der kommer til offentlighedens kendskab.

Leder af Dyreværnet, Nina Amdi Carlsen, oplyser i en pressemeddelelse, at 21 udsultede gravhunde er blevet fundet på en landejendom på Lolland og fjernet fra ejeren med politiets hjælp.

»Alle hundene er ekstremt afmagrede, dehydrerede, har dårlige tænder, blodmangel og kræver omfattende dyrlægebehandlinger, omsorg, mad og kærlighed,« oplyser hun.

Dyreværnet modtog en anmeldelse om en masse gravhunde, der angiveligt boede i en stald, under kummerlige forhold, men da Dyreværnets ambulance nåede frem, nægtede ejeren af lukke udrykningslederen ind, og derfor måtte politiet tilkaldes.

Tidligere på ugen blev 91 hunde fjernet af Dyrenes Beskyttelse fra en gård i Hyllinge på Sjælland, hvor der blev drevet et dyreinternat.

Hundene fra Lolland er nu på internat, hvor de bliver passet og plejet.