Nyt tårn i Jernbanebyen kan måske være svaret på et af Københavns store problemer

Ideen om at stable idrætsfaciliteter oven på hinanden for at spare plads har været fremme i nogle år. Nu overvejer Københavns Kommune, om der skal ligge et sportstårn i området mellem Sydhavn og Vesterbro.

Arkitektfirmaet Werk vil give københavnerne mere plads at dyrke idræt på. Det skal ske i såkaldte sportstårne som det, der er vist her. Kommunen er nu ved at undersøge sagen. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

I et forsøg på at løse problemet med manglende idrætsfaciliteter overvejer Københavns Kommune nu, om et nyt stort sportstårn skal ligge i Jernbanebyen.

Den cirka fire år gamle idé om sportstårne er boblet op til overfladen igen, efter man er gået i gang med udviklingen af Jernbanebyen – det gamle godsbaneterræn mellem Vesterbro og Sydhavn.

Som det tidligere har været fremme, skriger Københavns Kommune på idrætsfaciliteter inden for alt fra svømning til fodbold.

Tal har vist, at København ligger nummer sjok på landsplan, når det handler om, hvor mange indbyggere der må deles om hver idrætsfacilitet.

For at imødegå problemerne foreslog det københavnske arkitektfirma Werk for nogle år siden at bygge sportsfaciliteter i højden, så der kan bygges rigtig mange kvadratmeter selv på mindre matrikler. Ideen er at bygge fem, syv eller flere rum oven på hinanden.

Jonas Bjørn Jensen (S), der er medlem af Økonomiudvalget og Kultur- og Fritidsudvalget i Københavns Kommune, har over for branchemediet Byrumsmonitor.dk bekræftet, at Jernbanebyen kan blive en mulig placering.

»Lige nu kigger vi på muligheden for at placere et sportstårn i Jernbanebyen, der står over for at skulle byudvikles,« sagde Jonas Bjørn Jensen ifølge mediet i slutningen af september.

I Københavns Kommunes nye budgetaftale har man afsat 2,5 millioner kroner frem til udgangen af 2023 til forundersøgelser af en række nye idrætsfaciliteter, herunder muligheden for at etablere et eller flere idrætstårne i København.