Nyt skyderi i Malmø: Ældre mand ramt af flere skud

En mand er torsdag morgen blevet beskudt udenfor sit hjem i bydelen Fosie.

Arkivfoto: Politiets teknikere undersøger gerningsstedet, hvor en eksplosion ramte mandag aften d. 27. februar 2017 i Malmø.  (Foto: 50090 Johan Nilsson/TT/Scanpix 2017) Fold sammen
Læs mere
Foto: 50090 Johan Nilsson/TT
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Endnu et skyderi har torsdag morgen fundet sted i den svenske by Malmø.

En mand i 60'erne blev ifølge den svenske TV-station SVT ramt af flere skud, da han forlod sin bolig i bydelen Fosie.

Han slap med livet i behold og var i stand til selv at kommunikere med politiet, men politiet betragter alligevel på nuværende tidspunkt skyderiet som et »mordforsøg«, skriver TV-kanalen.

Politiet vil indtil videre ikke fortælle, hvad offeret har sagt, blot at den ramte mand ikke har været i stand til at udpege en gerningsmand.

Skyderiet blev anmeldt omkring kl. 7 torsdag morgen, og politiet er nu til stede i området for at stemme dørklokker.

»Teknikere er stadig på stedet, og de afventer, at en våbenhund skal komme for at eftersøge pladsen for våben og patronhylstre,« siger informationsmedarbejder hos politiet i Region Syd i Sverige, Stephan Söderholm, til Aftonbladet.

Manden er kørt på sygehuset for at få tilset sine skader.

Voldsbølge har ramt Malmø

Malmø har i løbet af det seneste år været ramt af en massiv voldsbølge.

I 2016 blev 11 personer dræbt, og alene i januar og februar i år ligger antallet på tre drab. Det skal ses i sammenligning med, at den årlige mordrate i Sveriges tredjestørste by normalt ligger på 7-8 mord.

»I 2016 så vi, at flere unge kriminelle begyndte at anvende våben og indgik i forskellige voldssituationer, hvor udgangen var dødelig,« siger politimester Stefan Sintéus til Berlingske.

En af forklaringerne på, at kriminaliteten er eskaleret på den anden side af Øresund, er ifølge politiet i Malmø netop, at byen bugner med våben.

Alene sidste år blev der beslaglagt 600 våben i byen - af dem bliver 150-160 betragtet som våben tiltænkt kamp.

Det er kun få dage siden, at den sydlige del af Malmø sidst var centrum for hård kriminalitet. Mandag aften ramte en eksplosion, der formentlig stammer fra en håndgranat, et rækkehuskvarter i Lindängen ikke langt fra Fosie.

Politiet betragtede sagen som »et mordforsøg«, da det, man mener var en håndgranat, blev kastet mod en 50-årig svensk beboer i området.