Nyt skyderi i København: Politiet kalder det vanvid

Anmeldelserne om skyderierne i Tingbjerg og på Nørrebro kommer samme dag, som Københavns Politi oprettede en mobil politistation med seks betjente på Blågårds Plads på Nørrebro.

Politiet undersøger området ved Tingbjerg, der er spærret af. Fold sammen
Læs mere

Artiklen er senest opdateret kl. 07.02.

Københavns Politi bekræfter, at der to gange torsdag aften har været affyret skud i hovedstaden. Politiet undersøger fortsat en tredje episode.

Den seneste skudepisode fandt sted kort før midnat ved Præstelængen i Nordvest.

»Det er vanvittig aften. Vi har alt for travlt. Der er en blevet affyrret et skud mod en knallert ved Præstelængen i Københavns Nordvestkvarter,« sagde vagtchef Michael Andersen torsdag aften.

Natten til fredag uddyber Kenneth Jensen, central efterforskningsleder fra Københavns Politi:

»To biler kommer kørende, og der bliver herefter afgivet skud mod en mand, der netop har sat sin knallert, efter at han er kommet hjem fra arbejde.«

»Manden, der er blevet skudt efter, er ikke blevet ramt, men han sidder nu på Station Bellahøj til afhøring,« fortæller Kenneth Jensen kort efter klokken 1 natten til fredag.

Efterfølgende har politiet fundet en brændende bil under Bispeengbuen på Nørrebro ikke langt fra gerningsstedet, og politiet formoder, at den har relation til skyderiet.

Politiet har desuden fundet et patronhylster fra skyderiet på Præstelængen.

Tidligere torsdag aften var der et skyderi i Folkets Park på Nørrebro.

To personer kom kørende i en grå bil og standsede i Korsgade midt på Nørrebro. Her steg den ene person ud af bilen og affyrede to-tre skud op i luften.

»Vi havde meget mandskab i området, der hørte skuddene. Vi fulgte efter bilen og fik den bragt til standsning på Frederiksberg. Men de to personer i bilen løb derfra, og dem leder vi efter nu,« fortæller den centrale efterforskningsleder.

Politiet har fundet patronhylstre fra skyderiet i Korsgade og er natten til fredag ved at sikre sig spor fra flugtbilen.

Skyderiet i Korsgade fandt sted kun få hundrede meter fra det sted, hvor politiets nye mobile politistation torsdag blev indviet.

En tredje anmeldelse om skud torsdag aften kom fra Brønshøj i bydelen Tingbjerg.

»Klokken 21.10 får vi en anmeldelse om, at der er affyret flere skud i området,« fortalte vagtchef Henrik Brix tidligere torsdag.

Kort efter fik politiet endnu en anmeldelse om skyderi i Tingbjerg.

Politiet oplyser natten til fredag, at der ikke er nogen, der er blevet ramt af skud i Tingbjerg, og man undersøger stadig, hvorvidt der er blevet affyret skud i området.

Hvis det viser sig, at der er blevet skudt alle tre steder, er det den 21., 22. og 23. skudepisode i København på knap to måneder.

Skyderierne kommer under en uge efter, at to tilfælgelige personer blev skudt i Tingbjerg af formodet bandemedlemmer. Fredag eftermiddag og natten til lørdag blev to helt uskyldige unge mænd ramt af skud i benet og i foden på Nørrebro og i Tingbjerg i København.

Anmeldelserne om skyderierne i Tingbjerg og på Nørrebro kommer samme dag, som Københavns Politi oprettede en mobil politistation med seks betjente på Blågårds Plads på Nørrebro. Stationen skulle være med til at afhjælpe skudepisoder.

De seneste skyderier skabte en kæmpe røre blandt politikere og meningsdannere, om politiet har nok ressourcer til at tøjle banderne i København og Aarhus.

Torsdag sagde justitsminister, Søren Pape Poulsen, til Berlingske, at bandekonflikten er på retræte.

»Jeg vil vove den påstand, at eskaleringen er på tilbagetog, fordi banderne er så pressede, som de er i øjeblikket,« sagde han.

Retsordfører for Socialdemokratiet, Trine Bramsen, foreslog i begyndelsen af ugen at bruge militæret de steder, hvor politiet bevogter, for at frigive ressourcer.

»Vi skal have justitsministeren til at indkalde politiforligskredsen, for det er jo os, der sidder og styrer politiets ressourcer. Og så må vi træffe en politisk beslutning om, hvor er det, politiet skal nedprioritere dets opgaver for en periode for at få flere kræfter,« sagde hun til TV 2.

Det gentændte samtidig debatten om, hvorvidt det er spildt politiarbejde, at der står så mange betjente ved grænsen til Tyskland og udøver grænsekontrol.

TV 2 erfarer samtidig, at regeringen fredag vil lade militæret overtage grænsekontrollen, der dermed vil frigive politiressourcer til andre opgaver som bandekriminalitet.

Det vil ske på et pressemøde klokken 14, når justitsminister Søren Pape Poulsen præstenterer flere nye tiltag, som skal styrke indsatsen mod banderne.