Nyt skybrudsvarsel fra DMI: Her bliver det værst fredag aften

Torsdag aften var præget af voldsomt regnvejr, der skabte store problemer rundt i landet.

Et kraftigt tordenvejr drev Sankt Hans Aften ogg nat ind over landet. Fredag aften kommer danskerne også til at opleve voldsomt vejr, ifølge DMIs seneste varsel.
Læs mere
Fold sammen

Men det ser ikke ud til, at weekenden starter meget bedre - rent vejrmæssigt.

Fredag morgen oplyste DMI, at der ville være en risiko for skybrud fredag. Det har man fredag eftermiddag opgraderet til et skybrudsvarsel. Så forhåbentligt har alle studenterne, der fredag kører vogntur, medbragt en paraply eller bare en vogn med overdækning.

Vagtchef hos DMI Frank Nielsen fortæller:

»Man kan sige, at vejrsituationen i aften og i nat kommer til at være den samme som i går,« siger han.

DMI forudser, at der kommer til at falde mest regn i tidsrummet 21.00 fredag aften til og med 04.00 natten til lørdag. Frank Nielsen lægger dog vægt på, at det er svært at sige helt præcist, hvornår uvejret rammer, og hvor det rammer de forskellige dele af landet.

Som du kan se på kortet i bunden af artiklen vil Vest- og Sydsjælland samt Lolland-Falster, Fyn og København og Nordsjælland blive ramt af 'voldsomt vejr'. DMI oplyser, at man kan forvente mellem 30 og 50 mm regn og risiko for lokale skybrud. Det er her - rent geografisk -, at det ifølge DMIs prognose kommer til at blive værst.

Grundet de forventede vandmasser vil der være en fare for oversvømmelse af kældre, vand på kørebaner, akvaplaning osv.

Varslet er gyldigt helt til kl. 08.00 lørdag morgen, så det kan godt betale sig at holde sig indendøre.

DMIs andet har også udsendt en risiko, der omhandler Sønderjylland, Djursland, Odder, Trekant området, Sydøstjylland, Aarhus og Samsø. Den er gyldig til og med natten til lørdag 03.35.

Der er risiko for, at der lokalt kan falde mellem 15 og 25 mm regn på 30 min samt risiko for kraftig torden. I den forbindelse advarer DMI også mod lynbrande.

Men der er også store del af landet, som ser ud til at slippe for det dårlige vejr.