Nyt skuddrab: Politiet tror på bandeopgør

Den 19-årige mand, som her til morgen døde af sine skudsår, er formentlig seneste offer i bandekrigen.

Politiet går ud fra, at skuddrabet på en 19-årig mand med indvandrerbaggrund på Nørrebro søndag nat er den seneste episode i den verserende bandekonflikt.

Derfor er efterforskningen af drabet, som fandt sted på Blågårds Plads på Indre Nørrebro, nu overgået til politiets bandeenhed.

- Det er nærliggende at tro, at det er banderelateret. Både på grund af tid og sted, men også på grund af den måde, det foregår på - en bil der standser op, og personer, som træder ud og affyrer skud, siger efterforskningsleder Kenneth Vesth til TV 2 News.

Den dræbte, der er dansk statsborger med indvandrerbaggrund, blev ramt af en enkelt kugle i ryggen, da der blev affyret mindst fire skud ved 22-tiden. Tidligt her til morgen meddelte Rigshospitalet, at den unge mand er død af sine kvæstelser.

Skyderier på stribe

Alene i den forgangne uge har der fundet fem skudepisoder sted i Københavns-området:


Vis Stribevis af skud i hovedstaden på et større kort

Mandag aften den 7. marts blev en taxa med tre passagerer beskudt fra en forbikørende bil på Nørrebro i København. Passagererne flygtede efterfølgende fra stedet

Torsdag aften den 10. marts blev fire unge beskudt med et automatvåben på åben gade i Husum i København. De lykkedes de ukendte gerningsmænd at dræbe en 19-årig mand, mens to andre, som også blev ramt, overlevede. Politiet har efterfølgende oprettet visitationszone i Husum.

Og så sent som fredag advarede pædagogisk konsulent Jacques Royal om, at et nyt bandeopgør kunne være under opsejling. Han færdes til dagligt blandt de unge i bandemiljøet.

Borgere, der observerer noget mistænkeligt, kan kontakte politiet på hotlinen: 35 21 92 50.