Nyt skuddrab: Politiet tror på bandeopgør

Den 19-årige mand, som her til morgen døde af sine skudsår, er formentlig seneste offer i bandekrigen.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Politiet går ud fra, at skuddrabet på en 19-årig mand med indvandrerbaggrund på Nørrebro søndag nat er den seneste episode i den verserende bandekonflikt.

Derfor er efterforskningen af drabet, som fandt sted på Blågårds Plads på Indre Nørrebro, nu overgået til politiets bandeenhed.

- Det er nærliggende at tro, at det er banderelateret. Både på grund af tid og sted, men også på grund af den måde, det foregår på - en bil der standser op, og personer, som træder ud og affyrer skud, siger efterforskningsleder Kenneth Vesth til TV 2 News.

Den dræbte, der er dansk statsborger med indvandrerbaggrund, blev ramt af en enkelt kugle i ryggen, da der blev affyret mindst fire skud ved 22-tiden. Tidligt her til morgen meddelte Rigshospitalet, at den unge mand er død af sine kvæstelser.

Skyderier på stribe

Alene i den forgangne uge har der fundet fem skudepisoder sted i Københavns-området:


Vis Stribevis af skud i hovedstaden på et større kort

Mandag aften den 7. marts blev en taxa med tre passagerer beskudt fra en forbikørende bil på Nørrebro i København. Passagererne flygtede efterfølgende fra stedet

Torsdag aften den 10. marts blev fire unge beskudt med et automatvåben på åben gade i Husum i København. De lykkedes de ukendte gerningsmænd at dræbe en 19-årig mand, mens to andre, som også blev ramt, overlevede. Politiet har efterfølgende oprettet visitationszone i Husum.

Og så sent som fredag advarede pædagogisk konsulent Jacques Royal om, at et nyt bandeopgør kunne være under opsejling. Han færdes til dagligt blandt de unge i bandemiljøet.

Borgere, der observerer noget mistænkeligt, kan kontakte politiet på hotlinen: 35 21 92 50.