Nyt skoleinitiativ møder massiv kritik: »Lær dog børn at drikke vand fra hanen«

Aqua D’Or sælger vand på flaske, og producenten har for nylig lanceret et tilbud til forældre om at købe »skolevand« til deres børn. Men det er miljømæssigt uansvarligt, lyder kritikken.

Arkivbillede af elever i spisefrikvarteret på Hadsundvejens Skole i Randers. Fold sammen
Læs mere
Foto: Henning Bagger
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Over 7.000 personer har nu skrevet under på »Stop Skolevand - NU«.

Underskriftindsamlingen er en protest mod et nyt produkt fra flaskevandsproducenten Aqua D’Or, der kaldes »skolevand«. På hjemmesiden skolevand.nu kan man læse om tilbuddet til forældre under overskriften »Får dit barn vand nok i skolen?«. For 2,49 kroner om dagen kan forældre købe en flaske vand til deres barn, som bliver leveret alle hverdage i stil med den velkendte skolemælk. Aqua D'Or påpeger, at »sund hydrering er med til at øge indlæringsevne, koncentration og velvære«.

Fra flere sider kritiseres det nye produkt. Nogle har taget initiativ til en underskriftindsamling, da de mener, det nye produkt er »både økonomisk og miljømæssigt uansvarligt«.

hjemmesiden for underskriftindsamlingen pointeres det, at der bruges omkring tre liter vand til at producere en liter flaskevand, og at der udledes cirka 900 gange så meget CO2 for at give dig en liter flaskevand i forhold til at give dig en liter postevand fra hanen, som du kan læse mere om her.

I tillæg til underskriftindsamlingen er der oprettet en facebookside, hvor nogle er enige i kritikken af det nye produkt, mens andre mener, det er fjollet at hidse sig op over.

Alternativet, der slår sig op på at være Danmarks nye grønne parti, pointerer også, at skolevand er skadeligt for klima og miljø, og partiet har lavet en guide til dem, der kunne føle sig fristet til at gøre brug af Aqua D'Ors nye tilbud.

Hos Aqua D'Or gør kritikken indtryk på salgsdirektør Frederik Meyer.

»Det er jo aldrig rart, når der er nogen, der er imod det, vi prøver at gøre. I bund og grund serverer vi et produkt, som er rigtig sundt,« siger han til DR.

Han understreger, at virksomheden bruger 50 procent genbrugsplast til flaskerne, og at 9 ud af 10 flasker efter brug indsamles i retursystemet.