Nyt om liget fra Amager: Arme, ben og hoved blev »fjernet bevidst« - svaret på, om det er Kim Wall, kommer i morgen

Det kvindelige lig uden hoved, arme og ben, der blev fundet ved vandet på Amager mandag, kan man først fastslå om er Kim Wall onsdag morgen, sagde politiet på et pressemøde tirsdag eftermiddag.

Den hjemmebyggede ubåd "UC3 Nautilus" ses her ved Københavns Havn torsdag 10. august. (Foto: STRINGER/Scanpix 2017) Fold sammen
Læs mere
Foto: STRINGER
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det er stadig uvist, om det er liget af den eftersøgte svenske journalist Kim Wall, der blev fundet ved kysten på det sydvestlige Amager mandag. Det fastslog Københavns Politi tirsdag eftermiddag. Men der er ikke noget, der taler imod, at det kan være Kim Wall, sagde Jens Møller fra Københavns Politi.

Der er tale om en torso, hvor både arme, ben og hoved er (skåret af) som følge af bevidst afskæring, forklarede drabschefen.

»Lige nu er vi i gang med at dykke et sted i Københavns Havn for at se, om der kunne være tale om en ligdel, men vi har endnu ikke fået bekræftede fund.«

Liget blev bragt til Retsmedicinsk Institut, hvor der mandag aften blev afholdt et retslægeligt ligsyn. Men ifølge politiet er det først muligt at sige noget mere onsdag morgen, når man har fået sammenholdt dna-spor fra Kim Wall med liget. Obduktionen er fortsat i gang.

»Med hjælp fra hjemmeværnet er der gennemført en fysisk søgning på kystlinjen på den sydvestlige side af Amager, og det vil fortsætte de næste par dage.«

Se hele politiets briefing her (artiklen fortsætter under videoen):

Journalisten Kim Wall blev sidste gang set i live, da hun stævnede ud fra Københavns Havn med den drabssigtede ubådsbygger, Peter Madsen, torsdag for knap to uger siden. Siden har hun været eftersøgt.

Peter Madsen var selv forsvundet med ubåden, indtil han dukkede op i Køge Bugt fredag formiddag, hvor ubåden sank, og han blev reddet i land. Han er herefter kommet med forskellige forklaringer om Kim Walls forsvinden. Først hævdede han at have sat hende af ved Refshaleøen torsdag aften, men i går kom det frem, at han siden gav politiet og dommeren i retten en anden forklaring.

Ifølge politiet har han sagt, at der skete en ulykke om bord på ubåden, som medførte den svenske journalists død, hvorefter han har »begravet hende til søs på et ikke nærmere defineret sted i Køge Bugt«, som der stod i en pressemeddelelse fra politiet.

Danske og svenske myndigheder har de seneste dage ledt intensivt efter den svenske kvinde med både dykkere, sonar udstyr, helikopter og skibe.

Den 30-årige svenske journalist var angiveligt med Peter Madsen for at skrive en artikel om den hjemmebyggede ubåd. Kim Wall er en prisvindende journalist, der blandt andet har arbejdet for amerikanske The New York Times og britiske The Guardian.

Hun har blandt andet beskæftiget sig med Sri Lanka, hvor hun har dokumenteret feminisme i guerillakrigsførsel, og Haiti, efter at østaten blev ramt af et kraftigt jordskælv.

»Kim er stærkt fokuseret, ambitiøs og hengiven i sit arbejde. Hun skriver ofte om sociale spørgsmål, udenrigspolitik, popkultur og ligestillingsspørgsmål«, skriver familien ifølge Expressen.

Peter Madsen er kendt i offentligheden for sine bemærkelsesværdige projekter med at bygge både ubåde og rumraketter. Thomas Djursing, der er chefredaktør på Ingeniøren, har skrevet bogen om Peter »Raket« Madsen. Han har tidligere fortalt til BT, at Peter Madsen har en ekstrem passion for sine projekter. Så overvældende, at han bevidst har fravalgt at stifte familie, og han ikke har nogle nære venner.

Peter Madsen har siden lørdag den 12. august siddet varetægtsfængslet for uagtsomt manddrab under særligt skærpende omstændigheder.