Nye toner fra halvgamle Gnags begejstrer anmelderne

Efter mere end 50 år på bagen er Gnags tilbage mere fokuseret og relevante end længe, mener anmeldere.

Peter A.G. og resten af Gnags har stadig noget at byde på, mener anmelderne efter udgivelsen af bandets nye album "Nørd". Arkivfoto. Scanpix/Nils Meilvang
Læs mere
Fold sammen

København. Det er snart 30 år siden, at Peter A.G. lovede, at han ville sætte sig på en bænk, når han en dag blev gammel.

Men den nu 64-årige frontmand for Danmarks måske ældste popband, Gnags, er slet ikke klar til at affinde sig med tilværelsen som beskuer af havet ved molen.

Gnags nye album ?Nørd? får således ros for blandt andet at være fyldt med genfundet musikalitet og sproglig kreativitet.

Berlingske anmelder mener, at bandet efter otte år uden pladeudgivelser lyder mere fokuseret og relevant end meget længe.

- Det er svært ikke at lade sig rive med, når sprechstallmeister Peter A.G. i et anfald af verbal hundegalskab slipper associationerne løs, lyder det blandt andet.

Berlingske belønner ?Nørd? med fire stjerner og kalder albummet en kærkommen og værdig genopstandelse fra landets ældste popband.

Fire stjerner giver også Ekstra Bladets anmelder, der kalder ?Nørd? for et sympatisk ekko af landets måske ældste orkester.

- ?Nørd? er et kærkomment comeback fra et orkester, der lyder forbavsende friskt, når det tages i betragtning, at de helt ekstraordinært fejrede 50 års jubilæum i fjor, lyder det.

Endnu mere begejstret er Jyllands-Postens anmelder, der belønner ?Nørd? med fem stjerner.

Efter flere mindre vellykkede udgivelser i 90?erne og 00?erne, har Gnags ifølge avisens anmelder genfundet de dyder, der skabte udødelige hits tidligere i bandets lange karriere.

- Nu er der igen plads til begejstring efter flere jævne og fastkørte Gnags-album, lyder det blandt andet.

Anmelderen fremhæver både Peter A.G.?s lyriske overskud og kogende kreativitet.

- Men Gnags har især genfundet melodien og det bumpende, boblende reaggae-groove, lyder vurderingen i Jyllands-Posten.

/ritzau/