Nye tider: Skisæsonen i København begynder allerede om nogle måneder

Inden længe er det tid til at finde skiene frem i København.

Udsigten fra Amager Bakke. Fold sammen
Læs mere
Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Det sner med garanti ikke i København 4. oktober i år, men til gengæld skulle det være så godt som sikkert, at der er garanti for ski i København den dato.

Således er skibakken Amager Bakke oven på Amager Ressource Centers (ARC) nye forbrændingsanlæg, ifølge en pressemeddelelse fra ARC, klar til at byde skiløbere velkommen i begyndelsen af oktober.

Det sker efter flere forsinkelser og ikke mindst en uhyggelig historie om, at skiløbere i tilfælde af ulykke i værste fald kunne blive kogt ihjel på bakken.

Sidst i maj kunne blandt andre Berlingske på baggrund af en aktindsigt foretaget af fagbladet Ingeniøren beskrive, hvordan ARC dengang endnu ikke havde fået en tilladelse fra Arbejdstilsynet til at lade gæster opholde sig på bakken.

Ifølge tilsynet må anlæggets såkaldte kedelrum »ikke være placeret over eller under rum, hvor personer hyppigt opholder sig«.

Det skyldes, skriver Ingeniøren, »den – meget lille – teoretiske risiko for, at skiløbere bliver kogt ihjel i tilfælde af en ulykke«.

Den kunstige skibakke er ellers tidligere blevet prøvekørt af eksperter og pressefolk, og i vinterferien i år var den nederste del af bakken – børnebakken – åben for alle.

Men de gange var forbrændingsanlægget lukket på grund af tekniske problemer. Derfor var der ingen problemer med at lade gæster opholde sig på bakken, selv om ARC ikke havde den fornødne tilladelse.

Planen var, at den i alt 450 meter lange skibakke skulle have åbnet i april, men også dengang udskød manglende godkendelser åbningen.

Men nu oplyser ARC, at »fra 4. oktober 2019 kan man stå på ski oven på et af verdens mest energieffektive og miljøvenlige affaldsenergianlæg, Amager Bakke«.

»Byggeriet er stort set færdigt, og inden der kan åbnes for skiløb, mangler kun gennemførsel af en mindre række tests på energianlægget og tagfladen samt indsamling af dokumentation, der sikrer at færdsel på tagparken foregår efter forskrifterne,« hedder det:

»Når disse to punkter er opfyldt, kan den endelige ibrugtagningstilladelse fra myndighederne indhentes, og Amager Bakke kan åbne.«