Nye tal: Her er alderen på døde coronasmittede i Danmark

Statens Serum Institut har offentliggjort aldersfordelingen for de foreløbig 161 dødsfald blandt coronasmittede i Danmark.

139 personer i Danmark er døde med covid-19 i Danmark. 84 procent af de afdøde havde været indlagt på sygehuset med mindst én sygdom inden for de seneste fem år. Fold sammen
Læs mere
Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix

Artiklen er opdateret 15:20 med nye tal offentliggjort lørdag.

Lørdag eftermiddag har Statens Serum Institut offentliggjort aldersfordelingen blandt de 161 personer, der ifølge de seneste tal er afgået ved døden.

Tallene viser, at aldersgruppen med flest døde er 80 til 89-årige. I denne gruppe er 60 personer døde.

De fleste døde er mænd, uanset aldersgruppe. Samlet set er der 107 mænd blandt de i alt 161 døde, hvilket svarer til 66 procent.

Tal for antallet af døde fordelt på aldersgrupper indgår i en trendrapport fra 25. marts fra Statens Serum Institut, men fredag eftermiddag var første gang, at tallene indgik i instituttets daglige overvågningsrapport.

De nye tal er mere præcise. Dog afslører seruminstituttet ikke direkte, hvor mange personer i hver af de yngre aldersgrupper, der er døde, fordi der er tale om små tal. Det fremgår indirekte, at fire personer under 60 år er døde. En person på 50 år med covid-19 er død, har flere medier tidligere beskrevet.

Tager man højde for, at de plus 90-årige udgør en lille befolkningsgruppe, er det i denne aldersgruppe, at flest, eller rettere den største andel, er døde.

Som Statens Serum Institut skriver, er det ikke nødvendigvis sygdommen covid-19, der er årsagen til dødsfaldene.

Rapporten viser også, at 84 procent – 136 af de 161 døde – har været indlagt med en alvorlig sygdom inden for de seneste fem år. De underliggende sygdomme tæller blandt andet diabetes, kræft, kronisk lungesygdom, hjerte-kar-sygdomme og blodsygdomme.