Nye regler for forsamlinger gælder ikke i privaten – med én undtagelse

Folketinget gør klar til at stramme reglerne for forsamling endnu mere.

St. Kilda Beach i australske Melbourne forleden. Nu opfordres australierne til ikke at samles flere end to personer. Fold sammen
Læs mere
Foto: SCOTT BARBOUR
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Politikerne er villige til at stramme reglerne for forsamlinger endnu mere for at forhindre coronavirus i at sprede sig herhjemme.

De har allerede hastebehandlet og strammet op på den såkaldte epidemilov med bl.a. forsamlingsforbud for mere end ti personer og en tilhørende bødestraf, hvis forbuddet brydes.

Men i dag tirsdag ventes politikerne at stramme reglerne lidt mere med en række »yderligere ændringer og justeringer af epidemiloven«, som det hedder, i forbindelse med endnu en hastebehandling af ny lovgivning.

»Der vil som den nedre grænse kunne fastsættes regler om forbud mod, at tre personer eller flere befinder sig på samme sted,« hedder det i forslaget.

Men, understreger sundhedsminister Magnus Heunicke (S) i et folketingssvar til Stinus Lindgreen (R), så gælder forslaget ikke private hjem.

Og så alligevel:

»Dog fremgår det, at hvis det måtte vise sig nødvendigt, vil der kunne fastsættes regler for situationer, hvor private boliger benyttes til sammenkomster med personer uden for husstanden, der er forsamlet på en sådan måde, som skønnes at udgøre en særlig fare for smitte med coronavirussygdom,« står der i svaret.

»Tendenser til sammenkomster«

Ifølge ministeren handler lovforslaget nemlig også om at komme de såkaldte coronafester til livs.

»Det kan i den forbindelse være relevant, om der f.eks. opstår tendenser til sammenkomster, som har karakter af omgåelse af reglerne om, at erhvervsdrivendes indendørs serveringssteder, herunder natklubber, barer og diskoteker, skal holdes lukket for offentligheden,« hedder det:

»Afhængig af de nærmere omstændigheder vil såkaldte coronafester, som der allerede har været eksempler på presseomtale af, i private boliger eksempelvis kunne blive omfattet, hvis den nuværende bekendtgørelse ændres i det omfang disse skønnes at udgøre en særlig fare for smitte med coronavirussygdom.«