Nye planeter fundet i guldlokzone

USA: Opdagelsen af otte planeter har pustet nyt liv i debatten om, hvorvidt vi er alene i universet.

Planeterne ligger alle i såkaldte guldlokzoner, der er områder omkring en stjerne, der kan være beboelige. Det annoncerede astronomer fra Harvard-Smithsonian Center for Astrophysics på et møde i American Astronomical Society tirsdag, skriver nyhedsbureauet Reuters.

For at blive betragtet som beboelig, så skal en planet kredse om sin stjerne inden for en afstand, hvor der kan være flydende vand på planetens overflade, der skal modtage omtrent samme mængde sollys som Jorden.

Betegnelsen guldlokzonen henviser til, at for meget sollys vil få vandet til at fordampe, mens for lidt sollys vil få vandet til at fryse til is.

Blandt de otte planeter er der ifølge forskerne to, der ligner Jorden mere end andre såkaldte exoplaneter, der er fundet hidtil. Exoplaneter er planeter, der kredser om andre stjerner end solen.

»Vi ved ikke med sikkerhed, om nogen af planeterne i vores undersøgelse virkelig er beboelige,« oplyser en af forskerne, David Kipping, som fortsætter:

»Alt, vi kan sige, er, at de er lovende kandidater.«

De to exoplaneter, der minder mest om Jorden, hedder Kepler-438B og Kepler-442b, Førstnævnte er 470 lysår væk fra Jorden, mens sidstnævnte er 1.100 lysår væk.

BNB/Reuters