Nye lærere bliver sendt tilbage på uddannelse

For eksempel København har siden 2009 efteruddannet 97 nyuddannede lærere, der ikke var gode nok. Det koster kommunen 400.000 kroner om året.

Foto: Steffen Ortmann
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

De nyuddannede lærere er ofte for dårligt uddannet til at kunne lede en klasse alene og ryger derfor tilbage i skole.

Det skriver Politiken, der har kontaktet landets største kommuner, som oplyser, at de tilbyder efteruddannelse til nyuddannede, som allerede er blevet ansat.

København, blandt andre, sender nyuddannede ansatte tilbage på kursus på læreruddannelsen.

- Det er jo lidt galimatias, at man skal efteruddanne helt nyuddannede. Det er rasende ineffektivt, at vi skal bruge penge på det. Det ville være smartere, hvis det foregik på læreruddannelsen, siger børne- og ungdomsborgmester Anne Vang (S) til Politiken.

København har siden 2009 efteruddannet 97 nyuddannede lærere. Det koster 400.000 kroner om året plus udgifter til vikardækning.

Kommunernes Landsforenings Arbejdsmarkeds- og Erhvervsudvalgs formand og borgmester i Aarhus Kommune, Jacob Bundsgaard, kalder situationen uholdbar.

- Det er professionshøjskolerne, der skal sikre, at de nyuddannede er parate til at komme ind på arbejdsmarkedet. Med den nye læreruddannelse må man sikre, at man får samlet op de steder, hvor det halter. Blandt andet når det gælder klasserumsledelse, siger han til Politiken.

I Odense får nyuddannede lærere et 30 timers uddannelsesforløb om typisk forældresamarbejde. Også Aalborg tilbyder efteruddannelse til lærere.