Nye indvandrerbander presser rockere

Rockerne har ikke længere narko-handel, prostitution og inkasso-virksomhed i fred.

Indvandrergrupper som Den Internationale Klub (DIK) og Black Cobra er på fremmarch og presser rockerne inden for den organiserende kriminalitet som narko-handel, prostitution, kvindehandel og inkasso-virksomhed, skriver Urban.

»Rockerne er ikke ved at blive fortrængt, men de er pressede i nogle områder. Den Internationale Klub vinder frem i Nordjylland og i området omkring Esbjerg, Vejle og Kolding,« siger Kim Kliver, der er chef for Rigspolitiets Nationale Efterforskningscenter (NEC).

På Sjælland er det Black Cobra, der forsøger at sætte sig på narkomarkedet.

»Black Cobra er i Kalundborg, Holbæk, Næstved og Vordingborg. Og så opererer de på Vestegnen, altså i Roskilde, Hundige, Ishøj og Vallensbæk-området. Der findes mange andre mindre aktører, men det er rockerne, Hells Angels og Bandidos, og DIK og Black Cobra, der i sidste ende scorer avancen,« siger Kim Kliver.

At der er mange aktører på markedet, bekræfter Hans Rost, leder af afdelingen for organiseret kriminalitet hos politiet i Syd- og Sønderjylland, der dækker Esbjerg.

Han vurderer dog ikke, at der er tale om en egentlig krig om markedet.

»Der sker løbende nogle ændringer. Styrkeforholdene skifter hele tiden i den kriminelle verden. Hver gang der er en, der kommer ind at sidde, så er der andre, der overtager, fordi det er så lukrativt et marked. Vi har en fornemmelse af, at markedet nogle steder er domineret af andre end de etniske danskere, at det stille og roligt er ved at blive overtaget.«

Indvandrergrupperne er dog ikke så organiserede som rockerne er.

»Indvandrergrupperne består af nogle få stærke personer, som knytter andre personer og grupperinger til sig. Der er en god basis for rekruttering til indvandrergrupperne, fordi mange indvandrerunge er marginaliserede. Og de er ganske håndfaste i alle grupperne. Man viser styrke ved at vise afstumpethed, og her overhaler indvandrergrupperne i nogle tilfælde rockerne,« fortæller Kim Kliver.

Rockerne er dog ikke på retræte, men de er langt mindre synlige i dag end i deres velmagtsdage, og der er for tiden ro mellem de rivaliserende klubber.

»Rockerne har internt siden den sidste rockerkrig delt markedet i en tålt samkvem. HA og Bandidos har droslet ned for synligheden. De er nødt til at koncentrere deres indsats. Men de har ikke droslet ned på den organiserede kriminalitet, og det er vores opfattelse, at rockernes medlemsniveau er stabilt. Det har ikke ændret sig i mange år,« siger Kim Kliver fra NEC.

Det bekræfter Herman Over­gaard, kriminalinspektør hos Fyns politi.»Vi har konstateret, at de holder lav profil. Fornyligt var der tre fra HA, der fik lange narkodomme, 30 år tilsammen, Så de er nok stadig ved at finde deres ben efter den omgang,« siger han.

Kilde: Urban