Ny voldsepisode ved Christiania: Ung mand knivstukket i benet

En ung mand blev natten til fredag stukket i baglåret tæt på fristaden Christiania i København.

Københavns Politi har endnu ikke haft mulighed for at afhøre offeret for knivstikkeriet, da vedkommende stadig er under behandling på sygehuset. Free/Colourbox Fold sammen
Læs mere

En ung mand er natten til fredag blevet stukket i benet med en kniv tæt på fristaden Christiania i København. Det oplyser efterforskningsleder ved Københavns Politi Morten Smith.

»Vi får en anmeldelse fra Prinsessegade (hvor hovedindgangen til Christiania ligger, red.) klokken 2.15, hvor en mand er blevet stukket i baglåret med en kniv,« siger efterforskningslederen.

Københavns Politi har endnu ikke haft mulighed for at afhøre offeret for knivstikkeriet, da vedkommende stadig er under behandling på sygehuset. Han skulle dog ikke være i livsfare, oplyser Morten Smith.

Københavns Politi har afhørt flere vidner på stedet, men det kan endnu ikke oplyse nærmere om omstændighederne omkring overfaldet.

Ifølge Thomas Tarpgaard, der er vagtchef ved Københavns Politi, er offeret for knivstikkeriet dog kendt af politiet.

Hvorvidt der er tale om et banderelateret overfald kan Københavns Politi ikke oplyse om på nuværende tidspunkt.

»Nu skal vi have undersøgt gerningsstedet, og så må vi se, om det kan bringe os videre,« siger Thomas Tarpgaard.

Knivstikkeriet sker efter et turbulent år for området ved fristaden.

Sidst i august 2016 udviklede en af politiets rutineaktioner mod hashsalget i gaden sig til en skududveksling, hvor en pusher skød mod to betjente og en civil. Den ene betjent blev ramt i hovedet, og var længe i livsfare.

Episoden fik christianitterne til at tage aktion og få dage efter ryddede de hashboderne i Pusher Street.

Der gik dog ikke mere end et par måneder, før der igen blev skudt på Christiania. 23. oktober var det en ung mand, der blev ramt i sit ene ben, da han stod foran spillestedet Loppen, oplyste politiet i den forbindelse.