Ny video viser overfaldet på Nancy Pelosis mand

ADVARSEL: Berlingske advarer mod stærke billeder i videoen.

 
Her overfaldes Paul Pelosi i sit egen hjem. Advarsel: Voldsomme billeder i videoen. Video: Amerikansk politi Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Amerikansk politi har frigivet en video af overfaldet på Paul Pelosi.

Han er gift med Nancy Pelosi, daværende formand for Repræsentanternes Hus, og blev udsat for et voldsomt overfald i sit eget hjem i San Francisco i Californien 28. oktober 2022.

Den 42-årige canadier, som er sigtet for sagen, har sagt til politiet, at han ledte efter Nancy Pelosi, og at der var »ondskab i Washington«. Han ville tage hende som gidsel og »smadre hendes knæskaller«, hvis ikke hun fortalte sandheden. Hun var dog ikke hjemme.

Videoen viser, at døren til Pelosi-parrets hjem åbnes, mens gerningsmanden står med en hammer i hånden. Han holder på skaftet, mens han prøver at få den 82-årige Paul Pelosis hånd væk fra hammeren.

Optagelsen er foretaget med en politibetjents kropskamera.

Få sekunder inde i videoen slår gerningsmanden pludselig Paul Pelosi med hammeren, og betjentene kaster sig over gerningsmanden. Han ligger med ansigtet mod gulvet, og Paul Pelosi ligger ubevægelig ved siden af.

Som bekendt overlevede han angrebet. Han blev indlagt på hospitalet og opereret for kraniebrud, hvorfra han blev udskrevet 3. november.

Videoen neden for viser, hvordan gerningsmanden bryder ind i parrets hus forud for overfaldet.

Den 42-årige formodede gerningsmand David DePape er sigtet for drabsforsøg. Han nægter sig skyldig. Næste retsmøde er planlagt til 23. februar.

Nancy Pelosi sagde for en uges tid siden ifølge CNN, at hendes mand havde det »okay« efter det voldsomme overfald, »men at det vil tage lidt tid for ham at komme sig«.