Ny undersøgelse afslører hormonforstyrrende stoffer i babyprodukter

Hvert femte produkt til babyer indeholder hormonforstyrrende eller kræftfremkaldende stoffer, viser en ny undersøgelse fra Forbrugerrådet Tænk.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Sutter, babylegetøj, bleer og flyvedragter. Alt sammen produkter som babyer ofte er i kontakt med, sutter på og kommer i munden.

Men en ny undersøgelse fra Forbrugerrådet Tænk viser, at der i 327 forskellige produkter til babyer er hormonforstyrrende eller kræftfremkaldende stoffer i 22 procent af dem, hvilket svarer til hvert femte produkt til babyer. Det skriver Information.

Anja Philip, som er formand for Forbrugerrådet Tænk, siger til Information, at det er »tankevækkende og skræmmende«.

»Babyer skal ikke være deltagere i et kemi-eksperiment, hvor vi om nogle år risikerer at opdage, at der er gjort uoprettelig skade, fordi vi brugte en masse sundhedsskadelig kemi,« siger Anja Philip til avisen.

Selvom miljøstyrelsen tilbage i 2009 anbefalede, at forekomsten af hormonforstyrrende stoffer i produkter, som børn under to år er i kontakt med, er der altså seks år senere fortsat risiko for de farlige stoffer.

Selvom danske ministre i skiftende regeringer har presset på i EU for at få skrappere regler på området, er der ikke sket noget, siger Anja Philip, som derfor mener, at Danmark bør gå foran med et internationalt forbud.