Ny tradition: Shoppingdagen »Singles Day« kommer til Danmark

11. november kommer shopping-dagen »Singles Day« til Danmark.

Arkivfoto fra en udenlandsk Black Friday, der er kendt for at være en dag, der får mange ud ad døren for at shoppe til gode priser. Om 'Singles Day' bliver ligeså vildt i Danmark, vil tiden vise. Fold sammen
Læs mere
Foto: NACHO DOCE (arkiv).

For første gang i Danmark kommer 'Singles Day' - en shoppingdag i stil med Black Friday og som finder sted lørdag 11. november.

Det er Elgiganten, der står bag at hente dagen, som kæden selv kalder 'verdens største shoppingdag', til Danmark. Det skriver selskabet i en pressemeddelelse.

»På bare fem år er Black Friday gået fra at være et helt nyt og ukendt fænomen til at blive Danmarks største handelsdag. Vi tror, at Singles Day kan blive lige så stor,« siger Elgigantens administrerende direktør, Peder Stedal, i pressemeddelelsen.

Singles Day er et fænomen, der er startet i Kina i 1990'erne, og i første omgang blev dagen stiftet for at fejre alle singler, mens det nu er blevet til en dag, hvor man kan gøre noget ekstra for sig selv, uanset om man er i et forhold eller ej.

»Vi vil fortsætte med at være danskernes førstevalg, når de skal købe hvidevarer og hjemmeelektronik, og vi følger derfor de globale tendenser i markedet og ikke kun de danske. Singles Day er startskuddet for den mest intense periode i løbet af året med både Black Friday og julehandel lige rundt om hjørnet,« siger Peder Stedal og henviser til, at også de to andre store udsalgsdage, Black Friday og Cyber Monday, ligger i november - på henholdsvis den sidste fredag og mandag.

Black Friday er særligt i USA dagen kendt for, at butikkerne åbner meget tidligt om morgenen. Dagen har de sidste år været den travleste shoppingdag i USA. Sidste år slog dagen også alle shoppingrekorder i Danmark. 25. november 2016 handlede danskerne for to milliarder kroner.