Ny storm på vej over Danmark

Endnu en gang bliver Danmark rusket igennem, når ny storm kommer natten til søndag. Stormen rammer især Nord- og Vestjylland med vindstød af orkanstyrke.

Hold på hat og briller. En ny storm truer.

Når lørdag bliver til søndag, blæser det op igen, og sidst på natten forventer Danmarks Meteorologiske Institut (DMI), at vestenvinden vil nå op på stormstyrke.

Vinden kommer til at ligge på 23-28 meter i sekundet, men enkelte vindstød kan nå op på 35 sekundmeter. Det svarer til orkan.

Stormen vil især kunne mærkes i hele Nord- og Vestjylland. Samtidig forventes forhøjet vandstand på hele Vestkysten. Ved højvandet søndag formiddag ventes vandstande på 2,5-3,0 meter ved Vidå og Havneby.

Den vind, der fejede hen over Danmark natten til lørdag, fik blandt andet politiet i Skive til at overveje at evakuere folk fra de lavestliggende dele af byen. Men da vandet ud på natten trak sig tilbage, blev evakueringen ikke til noget.

I et sommerhusområde ved Lendrup syd for Løgstør fik omkring 100 sommerhuse vandskader ved en oversvømmelse, og 11 handicappede beboere på et plejecenter ved Løgstør måtte fredag aften evakueres for en sikkerheds skyld.

/ritzau/