Ny stor ballade om Schaufuss Balletten

Ny ballade om Schaufuss Balletten i Holstebro. 10-års jubilæet er aflyst, forestillinger er flyttet, og kommunen beskylder nu Schaufuss for aftalebrud.

Den lange forestilling om byggeriet af et nyt ballethus til Peter Schaufuss Balletten i Holstebro danser atter for åbent tæppe.

Kritik for aftalebrud og aflysningen af ballettens store jubilæum. Oveni nye tramp over tæerne i det samarbejde med Musikteatret i Holstebro, som ellers møjsommeligt var limet sammen efter mange knæk. Holstebro Kommune beskylder Schaufuss for aftalebrud, fordi han ikke har bygget det nye Dansens Teater færdigt som lovet til 1. oktober. Forsinkelsen betyder, at Musikteatret ikke kan bruge huset som planlagt.

- Her i Vestjylland er vi vant til at overholde aftaler, siger direktør for Kultur og Fritid, Hans Chr. Didriksen, som kræver et hastemøde med balletten.

Samtidig aflyste Schaufuss i weekenden ballettens 10-års jubilæumsforestilling på Musikteatret. Også en kommende ballet om Michael Jacksons liv har Schaufuss fjernet fra Musikteatret for at opføre den i sine egne lokaler.