Ny sparerunde på hovedstadens sygehuse

Hovedstadens sygehuse skal i løbet af de næste to måneder finde besparelser på 400 millioner kroner på næste års budget.

Foto: Claus Bech
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

I løbet af de næste to måneder skal hovedstadens sygehuse indsende forslag til, hvordan de kan spare 400 millioner kroner på næste års budget, så politikerne i regionsrådet kan få pengene til at passe, når budgettet for 2011 skal vedtages i løbet af efteråret, skriver Politiken.

- Det bliver ikke nemt, men vi går i gang med det nu, så vi har nogle forslag efter sommeren, siger Torben Mogensen, der er vicedirektør på Hvidovre Hospital.

Sparekravet blev besluttet af forretningsudvalget i Region Hovedstaden i tirsdags, og onsdag blev personalet på flere af hovedstadens sygehuse orienteret om den nye runde.

Sparekravet på de 400 millioner kroner er lagt fast, efter at der for to uger siden blev indgået en aftale mellem Danske Regioner og regeringen om næste års økonomi.

Aftalen giver regionerne to milliarder kroner mere, og heraf får Region Hovedstaden knap 700 millioner kroner.

Men samtidig kan regionen se, at udgifterne på en række områder vil stige med knap 1100 millioner kroner, og derfor får hospitalerne besked om at finde besparelser for 400 millioner kroner.

- Vi får flere penge, men vi skal bruge endnu flere. Så det er en fortsat meget stor omstilling, som vi skal gennemføre på hospitalerne, siger Peter Mandrup Jensen, der er økonomidirektør i Region Hovedstaden til Politiken.

/ritzau/