Ny reklame får hug: »Skam jer, DSB. Er I da helt uden selverkendelse?«

En ny reklamevideo fra DSB har fået hundredvis af Facebook-brugere op i det røde felt. I stedet for at bruge penge på Thomas Blachmans dyrtkøbte ros, skulle man måske fokusere lidt mere på at sikre tog til tiden, lyder kritikken.

Foto: En ny DSB-reklame med Thomas Blachmann i hovedrollen er ikke just blevet velmodtaget på Facebook. Foto: DSB

»Lad os tale lidt om noget, vi har sammen. Toget. Fællesskabets kampvogn. Ejet af dig og mig og os alle sammen.«

Thomas Blachmans stemme er drævende, skjorten opknappet og issen skinnende som altid. Han venter på morgentoget i den kølige solopgang. Men Thomas Blachman er ikke mavesur eller træt af sommerens utallige forsinkelser hos DSB.

Nej, for Thomas Blachman elsker at køre i tog. I hvert fald hvis man skal tro DSB’s seneste reklamevideo, der blev lagt på Facebook for få dage siden, og som i skrivende stund har høstet 81.000 visninger på det sociale medie.

»Der er noget smukt i at køre i tog,« mener Thomas Blachman.

Men den udmelding er ikke just blevet godt modtaget blandt pendlerne på Facebook.

 

Siden videoen blev lagt online mandag, er den blevet kommenteret 169 gange. Og man skal kigge ganske grundigt efter for at finde positive og støttende ord, der er enige i DSB’s umiddelbart romantiserende selvforståelse.

»I stedet for at bruge penge på at få det til at se godt ud udefra, så få styr på problemerne. Vi er nogle, der er pissetrætte af at komme for sent,« lyder én af de utallige kritiske kommentarer. Og flere stemmer i.

»At I ikke skammer jer, DSB«, skriver en anden og fortsætter: »Er I da helt uden selverkendelse?«.

Samtidig stiller flere spørgsmålstegn ved, hvor mange penge DSB mon har brugt på Blachmans hyldest.

Andre af Facebook-brugerne er dog enige i, at det rent faktisk er »smukt« at køre i tog. Bare ikke i Danmark. Og så er der det absolutte fåtal, der omvendt har et par rosende ord til overs for deres daglige togture med DSB.

Blandt andet skulle solopgangen over Nordhavn efter sigende være fantastisk, når man tager turen fra Lyngby til Sydhavnen tidligt fredag morgen. Hvis toget altså toget går til tiden.