Ny plan for ulven trækker ud

Det lykkedes ikke tirsdag Vildtforvatningsrådet, der rådgiver miljøministeren, at blive enig om ny ulveplan.

(ARKIV) Det lykkedes ikke på Vildtforvaltningsrådets ekstraordinære møde tirsdag at blive enige om en ny ulveforvaltningsplan. Men der er enighed om brug af vogterdyr og flere penge til ulvehegn og ulveramte fåreavlere. Det skriver Ritzau, tirsdag den 3. juli 2018.. (Foto: HANDOUT/Ritzau Scanpix) Fold sammen
Læs mere
Foto: HANDOUT

Det trækker ud med en ny forvaltningsplan for ulven, som både tager hensyn til beskyttelsen af en fredet dyreart, de lokale borgeres tryghed og husdyravlernes tab.

På Vildtforvaltningsrådets ekstraordinære møde tirsdag lykkedes det ikke at blive enig om en ellers varslet ny forvaltningsplan for ulven.

Der var dog enighed om at bruge vogterdyr såsom store hunde i kampen mod ulven og at afsætte flere penge til ulvehegn og fåreavlere, der rammes af ulveangreb.

Det siger Vildtforvaltningsrådets formand, Jan Eriksen.

»Det er et meget kompliceret emne, og vi er syv organisationer i Vildtforvaltningsrådet, som alle har stærke holdninger til det,« siger han.

»Nu bliver alle de nye indspil behandlet. De ryger så ud i en skriftlig høring hos organisationer i slutningen af juli, så resultatet kan forelægges ministeren i slutningen af august.«

/ritzau/