Ny melding fra politiet: Rasmus Paludan må IKKE holde demonstration på græsplæne i Bagsværd

Københavns Vestegns Politi har forbudt Rasmus Paludan og partiet Stram Kurs at gennemføre en demonstration i Bagsværd.

Rasmus Paludan og Stram Kurs afholder demonstration kl. 17:10 i Bagsværd. (Foto: Anthon Unger/Ritzau Scanpix) Fold sammen
Læs mere
Foto: Anthon Unger

Kl. 17.10 får Rasmus Paludan lov til at afholde demonstration i Bagsværd.

Sådan skrev Københavns Vestegns Politi klokken 14.09 på Twitter.

Klokken 15.34 kom politiet så med den modsatte melding – demonstrationen bliver ikke til noget.

Demonstrationen, som hedder »Demonstration for Danmark mod islam og kriminelle samfundstabere«, blev flyttet fra Værebro Parken til »et grønt område« tæt ved Bagsværd Hovedgade, da politiet i første omgang vurderede, at man havde »bedre mulighed for at sikre demonstrationen og den offentlige fred« der.

Politiet oplyste yderligere, at man ville være massivt til stede for at skabe tryghed.

Men nu har politet altså også set sig nødsaget til at aflyse denne demonstration.

Demonstration aflyst to gange

Demonstrationen skulle finde sted efter en turbulent dag, hvor Rasmus Paludan og partiet Stram Kurs oprindeligt også skulle have holdt en demonstration på Blågårds Plads på Nørrebro.

Den demonstration blev aflyst, da Københavns Politi skønnede, at det ville forstyrre den offentlige ro og orden. Skønnet kommer i kølvandet på søndagens voldelige episoder på Nørrebro, hvor der blev sat ild til biler og kastet med brosten og fyrværkeri mod politiet. Derudover har Københavns Politi også gjort et mistænkeligt fund på Blågårds Plads her til morgen, og det viste sig at være en granat, som politiet havde fundet.

Efter politiets aflysning oplyste Stram Kurs på partiets hjemmeside, at man i stedet ville afholde demonstrationen på Emblasgade 1, der ligger tæt på Moskeen i Rovsinggade på Ydre Nørrebro.

Den oplysning blev dog efterfølgende afvist af Københavns Politi.

Rasmus Paludan oplyser til Berlingske, at han er i dialog med Københavns Politi, og han fortsat afventer svar fra politiet angående ny lokation for demonstrationen, der skulle være afholdt på Blågårds Plads.