Ny lækage i skattesag politianmeldt

Skattesagskommissionen går til politiet efter, at skattedirektør Lisbeth Rasmussens dagbogsnotater er blevet lækket til pressen.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

BT bringer i dag et uddrag af noget, der angiveligt er skattedirektør Lisbeth Rasmussens autentiske dagbogsoptegnelser i forbindelse med Skat Københavns behandling af Helle Thorning-Schmidt og Stephen Kinnocks skatteforhold i 2010.

Lækagen af dokumentet har fået Skattesagskommissionen til at lave en politianmeldelse. Det oplyser advokat og medlem af Skattesagskommissionen, Martin Simonsen, til Berlingske Nyhedsbureau.

Lisbeth Rasmussen er et centralt vidne i den såkaldte skattesag, hvor kommissionen er ved at undersøge omstændigheder og forløb i forbindelse med Skat Københavns oprindelige behandling af sagen - herunder om personer uden for Skat København har været involveret i sagen.

Lisbeth Rasmussens dagbogsnotater er ifølge BT en backup-fil, som politiets sporede efter, at skattedirektøren selv havde slettet optegnelserne, der stammer fra august og september 2010.

Notaterne belaster daværende skatteminister Troels lund Poulsen (V), hans spindoktor Peter Arnfeldt og Peter Loft, som var departementschef i Skatteministeriet på det pågældende tidspunkt. Ifølge Lisbeth Rasmussens dagbogsnotater forsøgte de at påvirke sagen i en retning, som var ugunstig for Stephen Kinnock.

I dagbogen beskriver Lisbeth Rasmussen, hvordan Peter Loft insisterede på, at begrebet 'livsinteresse' i Stephen Kinnocks tilfælde skulle have betydning for afgørelsen, og hun giver udtryk for, at departementschefen fra begyndelsen mente, at Stephen Kinnock måtte være skattepligtig i Danmark.

- Peter Loft, ministeren og spindoktoren angriber vores afgørelse, skriver Lisbeth Rasmussen bl.a. dagbogsoptegnelserne.

Det er ikke første gang, at fortrolige papirer fra sagen bliver lækket.

- Vi har haft et par lækager af dokumenter, siden sagen begyndte, og det er stærkt utilfredsstillende og ulovligt. Men vi har meget svært ved at finde ud af, hvem der udleverer disse papirer til pressen, udtaler formand for Skattesagskommissionen Lars E. Andersen til Jyllands-Posten.

Ifølge Lars E. Andersen har 43 vidner og 19 bisiddere fået udleveret de fortrolige dokumenter. Herudover peger han på, at også kontorfolk, rengøringsmedarbejdere, kommissionsmedlemmerne og mange andre kan stå bag lækagen.