Ny lægeformand vil have læger til yderområder

De praktiserende læger har valgt Christian Freitag som formand for deres organisation. Han vil gøre det attraktivt at være praktiserende læge, så flere vil ud på landet at praktisere.

Læs mere
Fold sammen

Lægemangel i yderområder er et alvorligt problem, der skal tages fat om, fordi det øger uligheden i Danmark, lyder det fra den nye formand for de Praktiserende Lægers Organisation (PLO), Christian Freitag.
»Selv om det antal lægemæssigt ikke fylder, så er det noget, vi som brancheforening og læger skal tage alvorligt. Der findes mennesker i Danmark, der ikke har en rigtig praktiserende læge, og det er problem for ligheden i Danmark,« siger han.

Han definerer en rigtig praktiserende læge som én, der arbejder det samme sted i årevis, så vedkommende kender patienternes historie, inden de sætter sig i stolen hos lægen.

»Vi skal lokke flere ud i almen praksis, hvis vi skal dække hele Danmark,« siger han og erklærer, at det skal være et godt job at være praktiserende læge, hvis lægerne i større grad skal søge mod en praksis i nogle af landets mere afsides liggende egne end eksempelvis et job på et sygehus.

Et mere attraktivt job som praktiserende læge vil også hjælpe på manglen af læger til de almene praksisser, forklarer Christian Freitag, der lørdag eftermiddag blev valgt på et repræsentantskabsmøde i foreningen og afløser Bruno Melgaard Jensen, der er gået af før tid.

49-årige Christian Freitag har været speciallæge i almen medicin og praktiserende læge i Holte siden 2003. Først med solopraksis og siden 2011 i kompagniskab. Derudover er han gift og far til tre børn.