Ny kolbøtte i udvisningssag

Først sagde Justitsministeriet ja. Så sagde byretten nej, inden landsretten onsdag igen sagde ja til, at en 28-årig polak udvises til fængselsstraf i Polen.

En 28-årig polak skal nu en gang for alle sendes retur til sit hjemland, hvor en fængselscelle står og venter på ham. Det afgjorde Vestre Landsret onsdag efter, at Justitsministeriet og Retten i Horsens tidligere har haft forskellige opfattelser af mandens udvisningssag.

De polske myndigheder vil have manden udleveret til afsoning af en dom for tyveri begået i 2004, hvilket umiddelbart blev godkendt i Justitsministeriet. Men helt opsigtsvækkende valgte Retten i Horsens at underkende den afgørelse med henvisning til, at det polske retsvæsen omgjorde den 28-åriges dom på to års betinget fængsel til en ubetinget straf uden, at manden var til stede ved behandlingen af sin sag i Polen.

Polakken tilbringer i forvejen tiden i Danmark bag tremmer, hvor han afsoner en straf for uagtsomt manddrab for at have påkørt og dræbt en 62-årig kvinde ved Varde med en promille på 1,27 i blodet.

/ritzau/