Ny hofmarskal: Mit franske kan blive bedre

Den nye hofmarskal, Michael Ehrenreich, glæder sig til de nye udfordringer og medgiver, at det ikke var en post, han nogensinde havde forestillet sig at skulle bestride.

Michael Ehrenreich - dronningens nye hofmarskal har en fortid som medlem af chefredaktionen på Berlingske. Fold sammen
Læs mere
Foto: Jeppe Michael Jensen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det er en ydmyg og taknemlig Michael Ehrenreich, der i midten af februar tiltræder som ny hofmarskal.

Efter at have bestredet en lang række redaktørstillinger hos blandt andet Berlingske og Kristelig Dagblad, står den 60-årige direktør i Det Udenrigspolitiske Selskab nu over for at træde ind i et univers, han ikke tidligere havde forestillet sig at blive en del af.

»Jeg blev da overrasket, da jeg blev kontaktet, men også meget glad. Jeg har aldrig forestillet mig, at jeg skulle ende i den stilling. Men jeg glæder mig meget til jobbet, og jeg er både beæret og stolt over den meget store tillid, der bliver vist mig her,« siger Michael Ehrenreich.

Som hofmarskal bliver han den øverste chef og administrator for det danske hof, ligesom han kommer til at have en tæt kontakt med regentparret. Og netop regentparret har Michael Ehrenreich den allerstørste respekt for.

»Jeg har meget stor respekt for regentparret og for hvad, de har udrettet. Dronningen, prinsegemalen og drengene gør et kæmpestykke arbejde for Danmark, og det glæder jeg mig til at hjælpe med til,« siger han.

Michael Ehrenreich erstatter Ove Ullerup, der har bestredet posten som hofmarskal i 11 år. Og den nyudråbte hofmarskal har ingen ambitioner om at revolutionere kongehuset.

»Jeg vil ikke gøre mig klog på et job, jeg ikke er begyndt på. Jeg agter at gå til den her opgave med stor ydmyghed og for at lytte og lære. Det bliver spændende, sjovt, interessant og meget anderledes,« siger han.

Det har tidligere været fremme, at hofmarskallen med fordel mestrer det franske sprog på grund af de tætte relationer, der er mellem det danske kongehus og Frankrig. Men på det punkt medgiver Michael Ehrenreich, at der er plads til forbedring.

»Mit franske kan blive bedre,« indrømmer han.

Michael Ehrenreich tiltræder stilling 15. februar. Indtil da fortsætter han som direktør for Det Udenrigspolitiske Selskab.