Ny guide viser vej til rigelige arter

På 50 år er verdens forbrug af fisk mere end tidoblet. Tre af fire bestande er presset af overfiskeri. Derfor bør vi spise de fisk, der er mange af, mener WWF.

Danske forbrugere kommer uden at vide det til at støtte overfiskeri, når de vælger en bakke med fisk i supermarkedets køledisk. Derfor har WWF Verdensnaturfonden lavet en guide for at vise vej til de fisk, der er mange af i havene.

Fiskeguiden, der lister de 24 mest populære fiskearter og rubricerer dem med rødt, gult og grønt lys, anbefaler forbrugerne at finde alternativer til populære fiskearter som f.eks. torsk, rødfisk, ål, tun og varmtvandsrejer. Derimod kan forbrugerne med en god smag i munden spise mørksej, knurhane, sild, koldtvandsrejer, skrubbe, ising og regnbueørred. Også taskekrabber får grønt lys.

/ritzau/