Ny gæste-indgang til Folketinget

Det er slut med at stå i kø ude i fri luft, når man skal på besøg i Folketinget. En ny indgang til 17 millioner skal forbedre adgangsforholdene Tingets gæster.

Det skal være lettere at komme i Folketinget - i hvert fald på rundtur. Arkivfoto: Brian Bergman Fold sammen
Læs mere

Folketingets Præsidium har besluttet at afsætte 17 millioner kroner til at få bygget en ny besøgsindgang, så gæster ikke skal stå i kø ude på gaden, og så handicap-adgangen kan blive tidssvarende.

"Den nuværende besøgsindgang for handicappede er ikke af en standard, man med rimelighed kan forvente af landets parlament, og den er heller ikke dimensioneret til det store og stadig stigende antal gæster, der skal igennem sikkerhedskontrollen. Det råder vi bod på med den nye indgang,” siger Folketingets formand Thor Petersen.

Folketinget har hvert år cirka 120.000 gæster, og på de store besøgsdage står gæsterne i kø uden for bygningen.

"Det er vigtigt, at Folketinget får besøg af mange borgere, og så skal vi sørge for, at forholdene følger med tiden”, siger Thor Petersen, der også glæder sig over, at den nye indgang giver bedre arbejdsforhold for Folketingets vagtpersonale.

Den nye indgang kommer til at ligge i kælderetagen under Folketingets hovedtrappe, hvor der hidtil har været teknikrum. I underetagen bygger man nye garderober og en indgang med adgangskontrol. Samtidig bygges en ny trappe, som vil bringe gæsterne op til Indre Hal.

Den nye gæsteindgang ventes at stå færdig inden Folketingets åbning i oktober 2008.